Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche Macan by letos mohlo být úspěšnější než Cayenne

Jan Mička
Diskuze (0)
Prodejní výsledky značky Porsche táhne segment SUV. Nový model Macan by letos mohl být úspěšnější než Cayenne.

Když se řekne „Porsche“, většina zákazníků si pravděpodobně vzpomene na kupé 911, případně jeden z ikonických modelů bohaté závodní historie. Pravdou ale je, že prodejní výsledky táhnou vozy SUV. Kdoví, kde by dnes stuttgartská automobilka byla, kdyby v roce 2002 neuvedla svalnatý Cayenne…

Pokud se zaměříme pouze na loňské prodejní výsledky Porsche v České republice, odjelo z showroomů 58 exemplářů modelu Cayenne, 44 kusů modelu 911 (kupé i kabrio dohromady), 28 Panamer, sedm Boxsterů a čtyři Caymany. Úplně nejlépe si však vedl zcela nový Macan (55 kusů), tedy pokud přihlédneme k jeho pozdějšímu uvedení do prodeje. Jak to zatím vypadá, převezme nejmenší SUV otěže nejprodávanějšího modelu značky.

Jenže realita nemusí být ve skutečnost tak příznivá, jak se na první pohled zdálo. Statistiky Svazu dovozců automobilů (SDA) totiž opět evidují nadvládu Cayennu, který si u nás v období od ledna do března pořídilo 32 zákazníků. Macan je za stejné období druhý (20 prodaných kusů) následuje 911 (8 kusů, kupé a kabrio dohromady), Panamera, Cayman (oba po 2 kusech), Boxster a dokonce i 918 Spyder (oba po jednom kusu).

Jan Mička
Diskuze (0)