Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche postavilo 911 inspirovanou animákem Auta. Jediný kus míří do aukce

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Automobilka Porsche spojila síly s Pixar Animation Studios a vytvořila unikátní Porsche 911 inspirované "hrdinkou" jménem Sally Carrera z oblíbeného animovaného filmu Auta (Cars).

Projekt vozu 911 Sally Special podle Porsche začal už v listopadu roku 2021. Spolupracovali na něm lidé z Pixar Animation Studios, specialisté z Porsche Exclusive Manufaktur ze Stuttgartu a designéři ze Style Porsche z Weissachu.

Porsche 911 Sally Special technicky vychází z 911 GTS, kterou pohání dvěma turbodmychadly přeplňovaný třílitrový šestiválec poskytující maximální výkon 353 kW a nejvyšší točivý moment  570 Nm. Motor je spojen s manuální převodovkou.

Nejvýraznějším specifickým prvkem vozu je modrý metalický lak Sallybluemetallic, který vznikl speciálně pro tento projekt. A na karoserii byl prý nanesen ručně. Dalším zajímavým detailem je "tetování" pod zadním spoilerem. Na animovanou Sally odkazují také kola - i v tomto případě vznikla výhradně pro 911 Sally Special. Pětipaprskové disky mají vpředu průměr 20, vzadu pak 21 palců.

V interiéru zaujmou modré detaily, lakované samozřejmě barvou Sallybluemetallic, stejně jako klasicky vyhlížející čalounění sedadel. To opět bylo vyrobeno výhradně pro tento projekt. A to samé lze říci o palubních hodinkách, jejichž design byl přizpůsoben barevné kombinaci 911 Sally Special.

Video se připravuje ...

Vůz, který od začátku vznikal jako unikátní kousek existující v jediném exempláři, se bude 20. srpna dražit v kalifornském Monterey. Výtěžek z aukce se rozdělí mezi dvě charity: jedna podporuje mladé mladé ženy v USA a Kanadě, druhá se věnuje pomoci uprchlíkům z Ukrajiny.

Vítěz dražby k autu dostane také speciální ochrannou plachtu, knihu o vývoji a výrobě unikátního Porsche 911 Sally Special a originální kresby designérů Shuichiho Yamashity a Boba Pauleyho.

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme