Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Porsche slaví 50 let 911 cestou kolem světa

Diskuze (3)
U Porsche mají letos velké jubileum. Podívejte se, jak to klasické 911 sluší dnes v ulicích Paříže!

Porsche si letos připomíná půlstoletí snad nejslavnějšího sportovního auta všech dob. Model 911 (tehdy ještě pod názvem 901) debutoval v září 1963 na autosalonu ve Frankfurtu a té doby se dodnes vyrábí a drží se tradiční koncepce, aktuálně už v páté generaci.

Dohromady vzniklo už 820 tisíc exemplářů a jeden z nich se vydal na cestu kolem světa. Akce začala 5. února v Paříži, automobilka ale uvolnila první fotky až nyní – na svém facebookovém profilu. Vůz z roku 1967 se podívá na všechny kontinenty světa, podle hesla svého konstruktéra Ferryho Porsche: „911 je jediné auto, kterým můžete jezdit africké safari, závodit v Le Mans, vyrazit do divadla nebo projíždět centrem New Yorku.“

Cestovatelská 911 ale nejvíc času stráví na výstavách. Po pařížském Retromobil v únoru vyrazila na autosalon do Ženevy, na této cestě vznikly fotky v galerii. K dalším zastávkám patří mimo jiné červencový Festival of Speed v Goodwoodu, soutěž krásy v kalifornském Pebble Beach v srpnu, listopadový autosalon Los Angeles nebo dva závody vytrvalostní závody v japonském Fuji a brazilském Sao Paulu. Cestu završí předvánoční výstava ve firemním muzeu ve Stuttgartu.

Diskuze (3)
Avatar - EauRouge
25. 3. 2013 16:48
Re: K oslavě
V posledním Speedu je o něm a jeho sbírce parádní několika stránková reportáž a rozhovor. Stojí za doporučení.
25. 3. 2013 10:52
K oslavě
přidávám toto. Urban Outlaw. Kontrast velmi nekonvenčního "týpka", klasických tvarů a dnešní doby.... Kdo nezná, doporučuji něco o Magnusi Walkerovi přečíst. Zajímavá osobnost.
[odkaz]
Avatar - G5
24. 3. 2013 19:30
SPZ
vypadá to na Fantomasovu kamufláž při přejezdu Alp >:D