Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pozor na trik tohoto zloděje v Praze! Z BMW ukradl igelitku s 1.500.000 Kč

Ondřej Šámal
Diskuze (16)

Pokud máte špatný den, následující video vám může trochu zlepšit náladu. Najdou se totiž tací, kteří jsou na tom ještě hůř.

Policie ČR zveřejnila zajímavé video s nenápadnou krádeží za bílého dne přímo v centru Prahy. Neznámý chmaták si v Králodvorské ulici v Praze 1 nedaleko náměstí Republiky evidentně náhodou vyhlédl modré BMW X6, jehož majitel akorát parkoval u chodníku.

Toho zloděj využil a v nestřeženém okamžiku si pootevřel zadní pravé dveře německého SUV, aniž by si toho řidič všiml. Díky tomu se vůz nezamkl ani po zmáčknutí tlačítka na klíčku. Dosud neztotožněný muž následně vyčkal, až se majitel BMW vzdálí, a přes zadní sedadla se dostal až do zavazadelníku, odkud odcizil igelitovou tašku.

Po jejím prozkoumání musel být lapka určitě v šoku. Místo nákupu, oblečení či jiných relativně bezcenných věcí se v tašce nacházelo 1,5 milionu korun v hotovosti. Denní limit pro hotovostní platby přitom v Evropské unii včetně Česka dosahuje 10.000 eur, respektive 270 tisíc korun. Na co měl poškozený u sebe tolik bankovek, proto zůstává trochu záhadou. Plná taška peněz je mu však aktuálně k ničemu. Místo toho má pěkně drahou zkušenost, kvůli které může mít ještě oplétačky se zákonem.

Video se připravuje ...

Jelikož se policistům do dnešního dne nepodařilo pachatele krádeže vypátrat a je zde důvodné podezření, že by se mohlo jednat o cizince, žádají širokou veřejnost o pomoc. Pokud muže na záznamu poznáváte, nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte prosím linku 158.

Ondřej Šámal
Diskuze (16)

Doporučujeme

5. 4. 2024 20:06
Autorův dojem?
A na to že má mít majitel vozu oplétačky se zákonem přišel autor jak? Pohledem z okna? ;-)
5. 4. 2024 12:57
Re: Pozor
:-[] :-[]
5. 4. 2024 09:50
Jeden a pul mice
Ta inflace je svina, tam mel penize na rohliky a jeden a pul mice v p*ce… chapes to je nesmysl
Avatar - Dinar
5. 4. 2024 09:09
Trochu se zdráhám věřit,
že to byla náhoda, okamžitý zlodějův popud, to by nejspíš rychle popadnul něco ležícího na sedačkách a zmizel, ale on lezl přes zadní sedačky do kufru, když vůbec nemohl tušit, že v tom kufru cokoliv je?
Divné, navíc, doba, kdy kdokoliv normální, myšleno legálně jednající, nosil nebo převážel v autě igelitku s miliónem je min. dvacet let pryč, takže spíš bych si myslel, že zloděj dobře věděl pro co a kam jde.
Avatar - Mikesus
5. 4. 2024 08:34
Re: Moje auto,
to lze nastavit asi u každého bezklíče, že se deaktivuje. Ale to zatažení za kliku, jakmile máš bezklíč a nemáš deaktivovaný, tak prostě auto znovu odemkneš.
mne tedy překvapuje víc, že BMW nemá upozornění na otevřené dveře při zamykání. Toyoty začnou pískat, když se pokusím zamknout auto s otevřenými dveřmi. Ještě mám nastaveno sklápení zrcátek při zamknutí, poznám na první pohled, že je zamčeno nebo ne.