Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prezident Zeman nenavštíví TPCA, odmítli kvůli němu přerušit výrobu

Aleš Jungmann
Diskuze (135)
Místo automobilky navštíví prezident fabriku na výrobu cigaret.

Program prezidenta Miloše Zemana se musel měnit kvůli neochotě kolínské automobilky TPCA zastavit výrobu. To byla podle všeho podmínka návštěvy, prezident totiž chtěl promluvit k tamním dělníkům.

To by však znamenalo minimálně hodinu trvající přerušení výroby, což si prý TPCA nemůže dovolit. "Zastavit výrobu rozhodně nemůžeme, protože musíme plnit nasmlouvané dodávky. Vznikla by nám finanční škoda," řekl Lidovým novinám mluvčí automobilky Radek Kňava. Objednané automobily by následně musely být vyrobeny v rámci přesčasů.

Dalším důvodem může být i příprava výroby nového modelu, který se v TPCA začne vyrábět příští rok v květnu. Kvůli tomu jsou už nějaký čas zrušeny prohlídky výroby pro veřejnost a je proto logické, že vedení fabriky si nepřálo pustit dovnitř desítky fotoreportérů.

Místo do TPCA proto delegace zamířila do nedaleké továrny koncernu Phillip Morris. Jde o jedinou tabákovou továrnu na českém území, vyrábějí se zde produkty nejen pro Česko, ale i dalších více než 50 světových trhů.

Aleš Jungmann
Diskuze (135)
13. 10. 2013 10:34
Re: Prezident Zeman..
S tou první větou jsi to úplně zabil, takže se nemá cenu na toto téma vůbec bavit. Jak psal Hammunasakra, soc. výdaje tvoří 60% všech výdajů.
13. 10. 2013 10:33
Re: Prezident Zeman..
V současné době pracuje minimum (jestli vůbec někdo) státních zaměstanců za min. mzdu, ale po zvýšení minimální mzdy na 12 000,- by se to již mnoha dotklo.

To, že zaplatí na dani, SP a ZP víc, je samozřejmé, ale zdaleka to nepokryje částku navýšení mzdy. Takže mzdovej náklad (tzn. výdaj státu) bude vyšší než příjem z odvodů.

Snad už to chápeš i ty ;-)
Avatar - Hammunasakra
12. 10. 2013 14:01
Re: Prezident Zeman..
:yes: >:D >:-[]
Avatar - Hammunasakra
12. 10. 2013 13:50
Re: Prezident Zeman..
Hele levicově zaslepenej mozgogu, začni ho konečně používat. Náš státní dluh rozjela Zemanova pravá ruka, nějakej Špidla co mu Zeman dneska důvěrně řiká ty muj Jidáši >:-[]
A důvodem našeho státního dluhu jsou mandatorní výdaje který dělaj nějakejch 80% rozpočtu. A jejich největší část jsou důchody + právě sociální a nemocenský dávky na což přes Ministerstvo práce a sociálních věcí proteče ca 60% všech výdajů státu! Vo druhý a třetí místo soupeří výdaje na školství a splácení úroků ze státního dluhu - jo jen úroků, ne dluhu samotnýho.
Takže se zkus vrátit z toho dalekýho zahraničí a zkus si alespoň trochu udělat pořádek v těch svejch divokejch ekonomickej představách >:-[]
Jo a jako fandovi Zemana ti doporučuju mrknout na jeho první veřejnej projev během revoluce na zaplněný Letný - už tam si vymyšlej nebo-li kecal. A samozřejmě lhal nejvíc ze všech prezidentskej kandidátů - zdroj Demagog.cz. Uznávám že to ale umí dobře, evidentně mu to jde tak nějak přirozeně samo od sebe >:D
Avatar - Hammunasakra
12. 10. 2013 13:43
Re: zeman hercem
..a kdo řek že je normální? >:D
Tohle nehrál https://www.youtube.com/watch?v=OO2l25rK… tak dobrej herec neni >:-[]
Dobrý - chtěl sem dát odkaz z toho jak je sjetej u těch korunovačních klenotů a link sem nejde dát, je to bloknutý. Fakt smutný :no: