Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přijde vám nové BMW 5 málo sportovní? S těmito díly si vizuálně polepší

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Stejně jako v minulosti, také nové generace BMW řady 5, včetně čistě elektrického modelu i5, nabídne řadu M Performance doplňků, které vylepšují vzhled i vlastnosti vozu

Automobilka BMW se dnes pochlubila novou paletou doplňků M Performance pro novou generaci tradičního sedanu řady 5, včetně jeho čistě elektrické verze, známé pod označením i5. Zákazníci se přitom mohou těšit jak na agresivnější design, tak i na stylové doplňky a lepší jízdní vlastnosti.

Zájemci o vozy s M sportovním paketem či M sportovním paketem Pro dostanou řadu prvků vyrobených z plastu vyztuženého uhlíkovými vlákny (CFRP) s povrchovou úpravou bezbarvým lakem, jako je čtyřdílný karbonový přední nástavec M Performance Carbon, zadní spoiler M Performance Carbon Pro, třídílný zadní difuzor M Performance z aramidových vláken nebo volitelný nelakovaný zadní spoiler M Performance.

Video se připravuje ...

Z profilu lze vůz ozvláštnit jak nástavci prahů M Performance Carbon, tak i ozdobnými pruhy M Performance v matně černé barvě Frozen Black. Digitálně tištěné ozdobné pruhy jsou doplněné nápisem M Performance. Novinkou v nabídce jsou také fólie M Performance určené na boční prahy, které tvoří nápadná zakřivená linie v matně šedé barvě.

V nabídce ovšem nechybí ani tradiční M karbonové kryty vnějších zpětných zrcátek nebo aramidový kryt antény M Performance, který zachovává její plnou funkčnost a přitom zvyšuje eleganci stroje. Pro spalovací i elektrický model je dostupné také karbonové víčko nádrže M Performance.

Podběhy mohou vyplňovat kola M Performance z lehké slitiny o průměru 19 a 21 palců. Pro téměř všechny modely jsou dostupná letní 21“ kola z lehké slitiny M Performance Cross-spoke v leskle černém provedení M Bicolour Jet Black nebo v matně šedé M Frozen Midnight Grey.

Pro všechny modelové varianty jsou jako sada letních kol s pneumatikami k dispozici také 19palcová M Performance kola z lehké slitiny v designu Y-Spoke v matně černém provedení. S výjimkou modelu BMW i5 M60 xDrive jsou připravena zimní kola se sadou pneumatik, která jsou vhodná i pro sněhové řetězy, pro všechny varianty pohonu nového BMW řady 5.

Instalace větších kol umožňuje instalovat také dvacetipalcovou brzdovou soustavu M Performance s červeně lakovanými třmeny a čtyřbarevným logem M, která nabízí dostatečný výkon i pro sportovní jízdu. Brzdová soustava je vpředu tvořena šestipístkovými pevnými hliníkovými třmeny, vzadu jsou použity jednopístkové plovoucí brzdiče. Velké a odvrtávané brzdové kotouče M Performance z lehké slitiny se vyznačují vyšší tepelnou odolností, díky níž poskytují ještě větší brzdný výkon.

Specifické M Performance prvky však může nabídnout i kabina. V nabídce nechybí karbonové kryty prahů M Performance, velurové koberečky se speciálními nápisy i logy a třešničkou na dortu může být M Performance pouzdro na klíček.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme