Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příští Ford Edge bude SUV verzí S-Maxe, prodávat se bude i v Evropě

Diskuze (3)
Nabídka SUV Fordu se rozroste i směrem vzhůru. Příští generace modelu Edge dorazí za dva roky i k nám, dostane techniku odvozenou od S-Maxe a Mondea.

Ford již vyvíjí druhou generaci svého většího SUV Edge. V souladu s globální filozofií značky se dostane do prodeje i v Evropě, od americké verze se bude lišit jen v detailech – tak jako „naše“ Kuga od amerického modelu Escape. V případě Edge by se však auta pro evropské zákazníky měla dovážet z Ameriky. Mezi konkurenty nového modelu bude patřit například Hyundai Santa Fe, Kia Sorento

Techniku poskytne chystaná druhá generace modelu S-Max (a také dvojice Mondeo/Fusion), jedná se o platformu CD4. S S-Maxem má Edge dokonce společný vývojový kód CD391. Od rodinného modelu se SUV odliší vyšší a širší karoserií, drsnějším designem a také výhradně pětimístným interiérem. Zájemci o tři řady sedadel v Evropě sáhnou i nadále po S-Maxu, za oceánem pak po větším SUV Explorer.

Nabídka motorů bude podobná jako u stávajícího modelu, který se vyrábí od roku 2006, s agregáty 2.0 EcoBoost/179 kW a atmosférickým šestiválcem 3.5 Ti-VCT/213 kW. Motor V6 ale pravděpodobně doplní (či zcela nahradí) nový agregát 2.3 EcoBoost, který bude primárně určen pro nové generace Focusu RS a Mustangu. Evropa se jistě dočká i nějakého turbodieselu a vyloučeno není ani nasazení 1.6 EcoBoost, který se nabízí napříč celým evropským portfoliem Fordu.

V showroomech Fordu tedy již za dva roky narazíte hned na tři SUV. Současnou Kugu doplní nejen Edge, ale i malý model EcoSport, který dorazí v roce 2014.

Diskuze (3)
21. 9. 2013 12:04
Uvidíme, kedy to bude naozaj? ...
..., keď EcoSport dotrápia na EU trh až v roku 2014
Avatar - Snooob
20. 9. 2013 17:50
Re: Větší SUV..
Kuga (aktuálna generácia) je hlavne extrémne škaredá.
Škoda, že aktuálny Edge nie je v EU dostupný. Je to jedno s najkrajších SUV [odkaz] a určite by bol teraz v našej rodine...
Avatar - Jaros71
20. 9. 2013 11:52
Větší SUV..
Konečně se Ford vzbudil.. ;-)
Větší SUV se v EU prodávají výborně.
Tak rychle sem s ním. :yes:
KUGA je totiž pořád dost malá..pro rodinu s více dětmi.