Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Přístrojový štít odhalil, jak bude vypadat nový Defender

Ondřej Mára
Diskuze (14)

První pohled na design nového Land Roveru Defender už sice před pár dny poodhalila stavebnice Lego, tentokrát však přichází únik přímo z útrob samotného vozu.

Nová fotka, která byla pořízena z digitálního přístrojového štítu samotného Defenderu, poprvé ukazuje boční pohled na vůz bez jakéhokoliv maskování. Zdroj fotky je neznámý, podle všeho se ale začala šířit po fanouškovských stránkách Land Roveru, diskusních fórech a nakonec se dostala i na Twitter, kde ji sdílel profil jménem landroverphotoalbum.

A co tedy nová fotografie odkrývá? Hned na začátek si můžeme říct, že celkové tvary vozu nejsou žádný velkým překvapením. Defender i nadále zůstává krabicí, což ale vůbec není na škodu, jak nedávno prokázal nový Mercedes třídy G nebo Suzuki Jimny. Řada jeho hran však byla zaoblena, což mu propůjčuje svěží a moderní vzhled.

Lehce zaoblenou příď budou zdobit kulaté LED světlomety, která už jsme si mohli prohlédnout na některých maskovaných fotkách. A-sloupek je lakován v barvě střechy, zatímco B a D sloupky jsou lakovány černě, takže splývají s okny. Naopak C sloupek je poměrně masivní a zdobí ho lakování v barvě karoserie.

Na první fotce také potěší poměrně slušná světlá výška, stylová litá kola a rezerva umístěná na pátých dveřích. Zajímavou připomínku první generace najdeme na střeše, která je v oblasti C-sloupku vybavena menšími podlouhlými okny. Podobná nabízel i klasický Defender v provedení Hardtop.

Základem nového Defenderu by měla být upravená verze platformy MLA, na které jsou postaveny i modely jako Range Rover Sport a Land Rover Discovery. Pod kapotu se pravděpodobně nastěhuje paleta benzínových a naftových čtyřválců o objemu kolem dvou litrů, které budou posílat pohon na všechna kola skrze manuální i automatickou převodovku. Počítá se však i s mild a plug-in hybridními motorizacemi.

Na kompletní technický popis a detailní fotografie si však budeme muset počkat až na zářijový autosalon ve Frankfurtu, kde bude mít Defender svou oficiální premiéru.

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
25. 6. 2019 22:35
Re: Doufejme
ani náhodou
Avatar - Ada je zase tady
25. 6. 2019 21:18
Doufejme
že bude mít i ruční brzdu ;-)
25. 6. 2019 20:52
Virtuální testéři z ACZ...
...už vědí vše, jeden tradičně utápí svou zoufalost ve slovníku zfetovaného dlaždiče, jiní už vědí jak bude Defík špatný.

Proč ty statisíce testovacích kilometrů, testů v extrémních podmínkách atd...stačí se zeptat všeználků tady na webu ;-)
Avatar - WinDiesel
25. 6. 2019 19:36
Re: více fotek
ty woe Discovery a taková kráwa bude startovat s benzínovým dvoulitrem
nesmysl a ten vnitřek - salónní jakoby Defender vypadající jako Discovery
HNUS VELEBNOSTI
Avatar - WinDiesel
25. 6. 2019 19:32
Re: anglicak
tož to je pravda, není to Defender ale Discovery Trek - New Generation :no: