Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Prohlédněte si všechna zbarvení stáje McLaren F1 na moderním voze. Které mu sluší nejvíce?

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Stáj McLaren v průběhu historie vystřídala několik nezaměnitelných zbarvení. Nyní si je můžeme prohlédnout na moderním monopostu.

James Hunt, Niki Lauda, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso… to je jen hrstka úspěšných závodníků, kteří v minulosti reprezentovali barvy stáje McLaren. Ty se v průběhu let měnily. McLaren můžeme pamatovat jako oranžový, červenobílý či stříbrný.

Autor vystupující pod přezdívkou Sean Bull se na sociální sítí Behance pochlubil bohatou galerií, ve které ukazuje všechna zbarvení McLarenu napříč bohatou historií v šampionátu formule 1. To samé jsme vám před časem ukázali s Ferrari, jenže zatímco Italové závodili v drtivé většině případů v rudé, McLaren barvy střídal. A vy se nyní v galerii můžete podívat, které barvy mu slušely nejvíce.

Všechna lakování jsou vyobrazena na monopostu z roku 2017, tedy ještě bez ochranného halo kokpitu (tzv. svatozáře). Zatímco v historii patřil McLaren na špičku startovního pole, v posledních letech nezažíval zrovna povedené roky. Partnerství s Hondou, které mělo stáj z Wokingu vyšvihnout z průměru zpět mezi elitu, dopadlo nešťastně a vyústilo v předčasný konec slibného partnerství. McLarenu teď dodává motory Renault a od příštího roku se vrátí k agregátům Mercedes.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
21. 4. 2020 10:43
Re: Děsí mě
Článok som nečítal, ale až tam nie sú tie dve mená uvedené tak ten novinár by sa mal venovať asi inej téme,či práci. Ako kedysi povedal Ron D. on iba strážil frontovú líniu medzi nimi dvoma.