Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První auta z TPCA budou vystavena v Národním technickém muzeu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
První tři auta vyrobená v kolínské automobilce Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) se stanou exponáty Národního technického muzea v Praze. Jde o vozy Toyota Aygo, Peugeot 107 a Citroën C1.

"První trojčata vyrobená v naší továrně jsou symbolickým milníkem naší historie. Všichni, kdo start výroby v roce 2005 pamatujeme, na ně pohlížíme s trochou nostalgie. Jsme proto moc rádi, že jsme je mohli darem věnovat Národně technickému muzeu," uvedl prezident TPCA Kenta Koide. Společně s prvními třemi vozy se do pražského muzea stěhuje i takzvaný Tunning Aygo. Červenobílý speciál vytvořený na podvozkové platformě první generace vozů vyráběných v TPCA má například rozměrné výklopné dveře, otevírající se ve stylu lambo, tedy od předního sloupku nahoru.

Podle Petra Kožíška, který má v muzeu na starost silniční a lodní dopravu, budou automobily uloženy v depozitáři pro příležitostnou prezentaci. "Našim úkolem je dokumentovat autmobilovou výrobu v českých zemích a TPCA je nový významný výrobce od roku 2005," řekl ČTK. Muzeum průběžně doplňuje expozice o další automobily. "V expozici máme také například vystavenou Škodu Superb z roku 2003, což byl vůz, který od Škodovky dostal k dispozici prezident Klaus," dodal Kožíšek.

Loni v květnu začala automobilka TPCA vyrábět nové modely značek Toyota Aygo, Peugeot 108 a Citroën C1. Loni závod vyrobil 203.000 automobilů, hlavními trhy pro něj byly Británie, Francie, Německo, Itálie a Nizozemsko. V letošním prvním pololetí firma vyrobila 114.694 vozů, což je o 38 procent více než za stejné období loňského roku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - pumpkin
29. 10. 2015 20:46
Re: A to co vyrábíme v Nošovicích to tam nechtějí ? Jistě že
V Kolíne im to zavadzalo v sklade, tak sa toho potrebovali zbaviť. >:D
29. 10. 2015 08:58
Re: A to co vyrábíme v Nošovicích to tam nechtějí ? Jistě že
Nechtějí, Korejci musí počkat až v Nošovicích budou vyrábět deset let.
29. 10. 2015 07:15
A to co vyrábíme v Nošovicích to tam nechtějí ? Jistě že ne
>:D