Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

PSA zvýší v létě výrobu o 60.000 aut

David Bureš
Diskuze (14)
Francouzský koncern PSA navýší výrobu malých hatchbacků a dalších vybraných modelů.

Prodeje nových automobilů na evropských trzích opět výrazně rostou, v březnu se na starém kontinentu prodalo o takřka 11 % více aut než loni. Výrobci tak reagují na zvyšující se poptávku a navyšují výrobu. Mezi ně patří i francouzský koncern PSA Peugeot Citroën.

PSA plánuje, že ve svých evropských továrnách vyrobí do konce srpna 2015 o 60.000 automobilů více, než dosud automobilka plánovala. Produkce tak bude v tomto období o deset procent vyšší, než PSA očekávalo.

Navýšení výroby se týká všech značek koncernu, zvyšovat produkci budou Peugeot, Citroën i DS. Například výroba Citroënu C4 Cactus vzroste o 9.000 exemplářů proti současným plánům. Zvýšení produkce je plánováno i pro Peugeot 208 nebo DS 3.

Kvůli expanzi výroby upraví automobilka pracovní harmonogram, vyrábět se tedy bude ve více směnách. Třeba v závodu Sevel Nord vyrábějícím užitkové modely (Peugeot Expert, Citroën Jumpy, Fiat Scudo a Toyota Proace) bude přidána noční směna.

V některých případech PSA dokonce na dočasnou dobu najme více pracovníků. Pružnější možnost reakce na zvýšenou poptávku zákazníků umožnily nové dohody s odbory, které třeba ve Francii byly podepsány v roce 2013.

Trend růstu výroby automobilů znamená, že naroste i počet vyrobených motorů a převodovek. Navyšovat produkci budou i dodavatelé výrobních komponentů.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - ladsla
22. 4. 2015 20:54
Re: maros a petrumr
už jsem se dlouho tak nezasmál >:D

uznávám, že smysl pro humor máš na vysoké úrovni
22. 4. 2015 14:49
Re: A komu to budou prodávat?
To jsou ale s prominutím "kidy".Jednu takovou "popelnici" jak píšete mám, je to ročník 1990, mám nejeto téměř 230 000 Km a kromě běžné údržby ( výměna brzdových destiček, rozvodů, oleje atd.) je na autě vše původní. Takže s těmi výkřiky o popelnicích bych možná byl opatrnější. :-)
22. 4. 2015 13:48
Re: Malé dodávky,
Střední sedany pohltila D3, dokáže se vézt ještě VW, Škoda, Ford, Opel. Francouzi jsou aktuálně slabí. Laguna přijde koncem roku nová a doufám, že se vykašlou na serepetičky a vrátí se k filozofii první generace. Hezký, nekomplikovaný auto.
C5 příští rok a od P508 se zázraky mimo domácí trh taky čekat nedají. Insignia zůstane na trhu dokonce dýl než Astra, to taky leccos vypovídá.
Pašík a zřejmě teď i Sup posouvají laťku dost vysoko.

Jestli se podaří a bude prodávat XE, nebo Giulia, pak se nedá očekávat odliv lidí od D3, ale naopak z mainstreamu.
Avatar - Dinar
22. 4. 2015 13:37
Malé dodávky,
DS3, 208, Cactus, hmm, nikde nečtu o zvýšení výroby 508 nebo alespoň 308, vypadá to, že PSA jde směrem Fiat, reálně výrobce malých aut.
22. 4. 2015 13:02
Re: A komu to budou prodávat?
To bylo hnusné...a trefné >:-[]