Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Qoros dodal zákazníkovi první automobil

Michal Fokt
Diskuze (15)
Každá firma začne doopravdy fungovat až ve chvíli, kdy svůj produkt opravdu dodá koncovému zákazníkovi. Čínský Qoros tento klíčový krok zvládl právě v prvních dnech roku 2014.

Čínsko-izraelská automobilka Qoros od sobě začala dávat vědět prakticky teprve před dvěma roky a od té doby zvládla představit produkční verzi sedanu Qoros 3 a několik konceptů. Jenže vůz na autosalonu a vůz na ulici není jedno a to samé a stát se ještě mohlo cokoli.

Jenže nestalo se a tak po otevření prvního showroomu na světě v Bratislavě v září loňského roku následovalo otevření první prodejny v domovské Šanghaji v listopadu a nyní, v prvních dnech roku 2014 Qoros skutečně začal fungovat jako výrobce automobilů, když dodal svůj první vůz zákazníkovi. Čínskému, z čehož lze odvozovat, že žádný Slovák zatím kouzlu nové čínské značky nepodlehl.

Do historie značky se tak zapsal sedmadvacetiletý návrhář interiérů Yu Min, jenž podle svých slov chtěl vyzkoušet něco nového od značky, která slibuje, že bude "věci dělat jinak". Být první pochopitelně přináší i další privilegia, než pózování před objektivem, takže klíčky dostal přímo od viceprezidenta automobilky Volkera Steinwaschera a spolu s nimi i originální designérskou skicu svého auta. Prvním předaným vozem byl Qoros 3 v laku Macadamia Brown a vrcholné výbavě Elegance.

Michal Fokt
Diskuze (15)
Avatar - Hotwire
3. 1. 2014 20:02
Re: PR???
Pretoze skodovka svoje prve auto predala uz pred peknymi par desiatkami rokov, keby to bola zacinajuca znacka, verim ze tiez by sa tu napisalo o tom ze predala auto prvemu zakaznikovi. ;-)
3. 1. 2014 19:57
Re: PR???
ne PR? To je potom zadarmo reklama :-) ...ked je ostro sledovany dovod pisat clanok o prvom predanom aute...ehm...to ani skodovka nema takto zvladnute.
Avatar - Nadzvukovy
3. 1. 2014 19:32
A ktory je Volker ???
Ten na lavo, ci ten na pravo ? :-)
3. 1. 2014 19:30
Bratislava
Zastavil som sa v predajni zn. MAZDA v bratislavskej Petržalke. Na priečelí svieti o.i. nápis HYUNDAI po predchádzajúcom predajcovi, hoci vnútri nájdete Mazdu a tuším Mitsubishi. A v jednom kúte vedľa Mazdy sídli "showroom" značky Qoros - dve autá a medzi nimi stolík so "šéfom predaja".
Nemal som veľa času, v reál je evidentná snaha podobať sa Passatu, alebo ešte lepšie Passatu CC. Priestoru je dosť, výbava bohatá, automatika, plne elektrické sedadlá, veľký dotykáš, atď... Materiály ale nijak neuchvátili a dizajn je, poviem to otvorene, úbohý. Opäť viditeľná snaha podobať sa nemeckému vzoru, ale v reáli vyzerá minimálne palubka až primitívne jednoducho a nevkusne.
3. 1. 2014 19:28
Je mi na zvracení
Z toho jak klasické Evropské a Americké automobilky krachujou jedna za druhou a v Číně vznikají furt nový značky ... ;-\