Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ralf Schumacher fušuje do obytňáků. Představil tuto luxusní novinku

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Víte že, Ralf Schumacher, bývalý závodník a jezdec F1, je velkým fanouškem kempování a obytných vozů?

I proto se dal dohromady se slovinskou společností Robeta, která se věnuje výrobě obytňáků, a podílel se na vývoji Robety Schumacher Edition, luxusního karavanu postaveného na základě Mercedes-Benzu Sprinter.

Robeta konkrétně sáhla po nejdelší 7,37metrové verzi, vybavené nejsilnějším vznětovým motorem o výkonu 140 kW a 9stupňovou automatickou převodovkou. Výchozí dodávka je přitom v nejvyšší možné výbavě.

Sprinter ovšem dostal upravenou příď, nějaké další kosmetické úpravy a zvýšila se také světlá výška. To nejdůležitější se ovšem samozřejmě ukrývá uvnitř. Podle výrobce bylo cílem, aby obytný prostor připomínal luxusní jachtu. Proto v kabině najdeme ušlechtilé materiály a prvotřídní i poměrně nápadité zpracovaní.

Na kuchyňskou linku byl například použit umělý kámen Kerrock, připomínající mramor. Mramorový efekt nabízí také podlaha. Jinak se v interiéru uplatňuje také třeba dřevo.

A když už jsme v kuchyni, pojďme se podívat na její výbavu. Ta zahrnuje nejen dřez nebo indukční vařič, ale i lednici, chladničku na víno, kávovar a dokonce také myčku nádobí.

Zajímavě je vyřešen prostor na spaní. Lůžko se v případě, že není potřeba, ukrývá pod stropem. Po stisknutí tlačítka ale sjede dolů a vyklopí boční díly. Postel je dlouhá 2,1 metru a široká 1,7 metru.

Video se připravuje ...

Na palubě se dále nachází pohovka, stolek a nechybí ani koupelna. A překvapivě velká - kromě sprchového koutu tu najdeme umyvadlo, keramickou toaletu a velké osvětlené zrcadlo.

Jestli se vám Robeta Schumacher Edition líbí, výrobce už zřejmě přijímá objednávky. V Německu cena startuje na částce 279.990 eur, což je v přepočtu asi 6,86 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme