Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

RAM 1500 TRX se blíží, zkrotí díky Hellcatu i Ford Raptor?

Ondřej Mára
Diskuze (24)

Výrobce populárních pick-upů láká na premiéru své ostré novinky, která půjde po krku ikonickému Fordu F-150 Raptor.

V pondělí 17. srpna by se měl světu představit ostrý pick-up RAM 1500 TRX, který by měl kombinací agresivnějšího exteriéru, unikátního interiéru, schopného podvozku a především výkonného motoru zdatně konkurovat legendě v tomto nevelkém segmentu: Fordu F-150 Raptor.

Ostatně i samotné označení TRX navazuje na jednu z legend automobilky Dodge a modelů RAM, monstrózní pick-up Dodge Ram T-Rex 6x6 z roku 1996. Souboji T-Rexe s Raptorem by pak měl být věnován i malý easter egg v kabině připravovaného RAMu. Na středové konzole by totiž měl být obrázek člověka, pick-upu, obřího tyranosaura Rexe a malého Velociraptora.

 Novinka z dílny značky RAM by měla dostat výrazně přepracovanou karoserii, která bude agresivnější, než kterýkoliv jiný model RAM. Očekávají se výrazně vypouklé blatníky, výrazné nárazníky, kapota s nasávacími otvory a samozřejmě nemají chybět masivní terénní pneumatiky.

Video se připravuje ...

Přesnou podobu bohužel neznáme a automobilka si dává velice dobrý pozor, aby před námi T-Rexe utajila až do poslední chvíle. Dnes zveřejněné video tak ukazuje pouze rozvířený prach, zatímco v pozadí můžeme slyšet zvuk motoru.  Video pak doplňuje jednoduchý komentáře „Blíží se bouře“.

Podvozek RAMu 1500 TRX by měl dostat zcela unikátní nastavení a vyztužení. Přepracování by se měl dočkat i volič jízdních režimů, díky čemuž by měl TRX zvládat jízdu ve vysokých rychlostech po silnici i v náročnějším terénu. To nejlepší by se ale mělo ukrývat pod kapotou.

Ostrý pick-up by totiž měl být osazen 6.2 litrovým motorem V8 s přeplňováním kompresorem, který všichni známe pod označením Hellcat. Ten dokáže pod kapotou modelu Challenger Redeye nabídnout výkon až 800 koní, pro využití v pick-upu se ale mluví o nižších hodnotách.

S největší pravděpodobností se ale novinka nedostane výkonově pod 707 koní a 875 Nm, což je pro motory Hellcat vlastně základ základ. Svezení s tímhle monstrem by tak měla být skutečně sranda a rozhodně se nedivíme, že si RAM vyskakuje i na Raptora. Soubor těchto dinosaurů by totiž mohl být monumentální záležitostí.

Ondřej Mára
Diskuze (24)

Doporučujeme

17. 8. 2020 09:42
Re: Všechny tydle ropný srágory zkrotí Tesla Cybertruck
Kuk mas na mysli tento Cybertruck o ktory nie je vobec taky zaujem ako si Elon namyslal???
Krasne je vidiet rozdiel cisel medzi cybertruckovymi fanatikmi a realitou :D :D :D

http://www.hybrid.cz/…em-jak-se-cekalo
16. 8. 2020 21:26
Re: 6.2l ?
Slovo chlapa :yes:
Avatar - curwasportiva
16. 8. 2020 19:59
Re: 6.2l ?
Sorry jsem debil a tohle jsem *** 8-s
Asi tim ze se fca vyhybam obloukem
16. 8. 2020 19:09
Re: 6.2l ?
Ked uz to teraz nepochopi,tak potom uz neviem,kedze 3 sme mu nato odpovedali. :-!
Avatar - Barrichello
16. 8. 2020 19:07
Re: 6.2l ?
6,4 je verze z SRT8 s ScatPacků :-)