Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Access nastupuje v provedení EEV

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks představuje modernizovaný model Access s motorem splňujícím normu EEV.

Model Access značky Renault Trucks, který byl v roce 2010 uveden na trh ve Francii, Itálii, Španělsku a Beneluxu, disponující sníženou kabinou a určený především pro svoz komunálního odpadu byl pro letošní rok upraven.

Renault Access byl navržen pro snadný pohyb v městských ulicích. V nabídce ve dvou verzí s podvozkem 4x2 (celková povolená hmotnost 18 až 19 tun) a s podvozkem 6x2*4 (26 t). K dispozici je i v provedení s úzkým rozchodem kol 2,3 m a jeho poloměr otáčení je jen 6,6 m. V nabídce je provedení s možností změny světlé výšky o +70 mm až -90 mm oproti standardnímu nastavení.

Standardní nabídka pohonných jednotek obsahuje motor DXi 7 Euro V s výkonem 199 kW (270 k) nebo 228 kW (310 k). S tímto motorem spolupracuje automatická převodovka Allison 3000, která se při každém zastavení přepíná na neutrál a přizpůsobuje se tak požadavkům kladeným na popelářská vozidla, která se musí neustále zastavovat a rozjíždět.

Hlavní novinkou pro letošní rok je rozšíření nabídky verzí motoru DXi 7 o verzi s výkonem 228 kW (310 k) splňující normu EEV (Enhanced Environmentaly friendly Vehicle). Ta je v současnosti nejpřísnější emisní normou pro vozidla s dieselovým pohonem. Shoda s touto normou je stále častěji vyžadována ve výběrových řízeních na nákup vozidel pro práci v městském prostředí.

Vedle toho společnost Renault Trucks nabízí systém pro blokování rozjezdu zvyšující úroveň bezpečnosti a zabraňující krádeži či nedovolenému pohybu vozidla ve chvílích, kdy řidič není na svém stanovišti. Činnost zařízení je založena na detekci transpondéru u řidiče vozidla. Není-li transpondér detekován, není rozjezd vozidla umožněn.

S cílem zvýšit bezpečnost personálu obsluhujícího vozidlo byly nově použity dveře, které překrývají nástupní schod a brání tak jeho nevhodnému využívání. V některých zemích byly již tyto parametry ustanoveny jako povinné.

Výrobce u Renaultu Access nově rozšířil možnosti využití přídavných agregátů. Tento krok má usnadnit práci firmám vyrábějícím nástavby na užitková vozidla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)