Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault odchází ze společného podniku s indickou automobilkou Mahindra

Dan Vořechovský
Diskuze (5)
Renault již nadále nebude v Indii vyrábět svůj model Logan s automobilkou Mahindra&Mahindra. Mahindra převezme podíl Renaultu a bude Logan v Indii prodávat sama.

Francouzská automobilka Renault SA se s indickou společností Mahindra&Mahindra nedohodla na restrukturalizaci společného podniku, který pro indický trh vyrábí model francouzské automobilky Logan, a rozhodla se svůj podíl v tomto podniku prodat svému indickému partnerovi.

Podnik tak bude stoprocentně vlastněn Mahindrou a od Renaultu bude nakupovat motory, převodovky a klíčové komponenty, za které bude platit francouzské automobilce licenční poplatek na základě dalšího prodeje Loganu. Podle dohody se bude Logan pod současným názvem a s logem Renaultu prodávat až do konce tohoto roku. Pak bude během přechodného období v délce 18 měsíců přejmenován a prodáván již pouze pod logem indického výrobce užitkových vozů a traktorů. Obecně se předpokládá, že Mahindra Logan zkrátí a sníží objem benzinového motoru tak, aby vůz odpovídal indické definici malého vozidla. Logan se tím dostane do nižší osmiprocentní sazby spotřební daně, čímž bude možné snížit jeho cenu.

Prodeje modelu Logan v Indii, které byly na počátku stanoveny na 50 000 jednotek ročně, se po slibném začátku v roce 2007 výrazně propadly. Loňský fiskální rok klesl prodej Loganů v Indii o 60 % na 5 332 vozů, ačkoliv indický trh dosáhl nejrychlejšího růstu za posledních šest let.

Dan Vořechovský
Diskuze (5)
Avatar - Ronault.
18. 4. 2010 22:53
Re: Korejské vozy
No a co z toho máš? Platí ti za to? Dostaneš třeba auto zadarmo? Jako kdyby jo, tak bych se i přidal 8-s >:-[] >:D
Avatar - twistedTSD
18. 4. 2010 15:38
Re: Indové mají zkrátka rozum.
nez napises nejakou kravinu do diskuse, precti si aspon nadpis ;-)
Avatar - Emel
18. 4. 2010 13:38
Re: Indové mají zkrátka rozum.
Pro Indii je zkrátka Logan příliš luxusní zboží.

Mimochodem, podívej se, jak se daří Nissanu... a polituj Daimler.
Avatar - Ada je zase tady
18. 4. 2010 13:35
Indové mají zkrátka rozum.
Spojit se s firmou rendlik a syn muze jen firma, ktera je na kolenou.