Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault poodhaluje nový model Symbioz. Má jít o přizvednutý kombík

Marek Bednář
Diskuze (39)

Hybridní Renault Symbioz má přijít na český trh ještě letos. Automobilka slibuje siluetu kombi, vůz ovšem bude dlouhý jen 4,4 metru.

Nabídka crossoverů značky Renault se má ještě letos rozrůst o nový model navíc k již odhalené vlajkové lodi Rafale. Novinka, na kterou automobilka čerstvě zveřejnila upoutávku, dostala název Symbioz.

Podle českého zastoupení automobilky, která vůz poodhalila také na výroční tiskové konferenci, půjde o „zvednutý kombík“, tedy crossover kategorií kombi a SUV, ovšem má si zachovat dlouhou siluetu klasických kombíků. To ostatně naznačuje i jeden z obrázků, které značka zveřejnila.

Video se připravuje ...

Symbioz bude patřit do segmentu C, tedy nižší střední třídy, a patrně bude konkurovat autům jako Opel Astra ST či Volkswagen Golf Variant. Má být rodinným autem a jeho jméno bylo zvoleno, protože „perfektně ilustruje život s naším vozem, místo, kde osádka je jedno s autem i s prostředím“, cituje tisková zpráva Sylvii Dos Santosovou, šéfku strategie pojmenování v marketingové divizi Renaultu.

Navzdory tomu, že má být kombíkem segmentu C, nebude symbioz příliš dlouhý – jen 4,41 metru. To je o 10 cm méně než austral a o 15 cm méně než arkana. O jeho pohon se bude starat hybrid E-Tech o výkonu 107 kW (145 koní) a hmotnost se má udržet do 1,5 tuny.

Renault ho plánuje kompletně odhalit ještě v první polovině letošního roku; zda to bude na ženevském autosalonu, kde Renault s Dacií budou jako jedny z malé hrstky automobilek, není zatím jasné. Prodeje mají být spuštěny v červnu a první auta mají být v Česku v září.

Marek Bednář
Diskuze (39)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
12. 2. 2024 08:19
Re: Prosím redakciu
EU rozhodla, že tahle monstra emisně zvýhodní, takže ano, zlá EU.
11. 2. 2024 18:16
Re: Prosím redakciu
Aký dobrý nápad od EU poznáš?
10. 2. 2024 11:12
Re: malej prizvednutej kombikovej crossover
Co by si chtěl od Renaultu, v posledních 10 letech nepřišel mimo Alpinky s ničím zajímavým… Aktuálně trochu zbytečný výrobce automobilů :no:
10. 2. 2024 07:05
Re: To jsou zmatky
Nejspiš si to poslední větou třefil přesně :yes:
10. 2. 2024 02:15
Re: To jsou zmatky
On vlastne kompaltný kombík Renaultu chýba. Klasike doba nepraje, tak toto môže byť celkom fajn nápad.