Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks: Aplikace pro výpočet emisí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Společnost Renault Trucks uvedla aplikaci, která umožní poskytovatelům dopravních služeb získat informace o emisích oxidu uhličitého (CO2) a oxidů dusíku (NOx) produkovaných jejich činností.

Nová aplikace společnosti Renault Trucks je pojmenována EcoCalculator. Jakmile jsou do ní vloženy technické údaje konkrétního vozidla může tato aplikace poskytovat informace o úrovních emisí CO2 a NOx v gramech na tunu a na kilometr.

Důvodem pro uvedení této aplikace je skutečnost, že od 1. října roku 2013 budou ve Francii všechny firmy zajišťující dopravní služby (přepravci, stěhovací služby, taxi a další) povinny poskytovat svým klientům u každé zakázky údaje o emisích oxidu uhličitého a oxidů dusíku.

Po stažení aplikace EcoCalculator, dostupné zdarma na App Store a Google play, do ní uživatel vloží údaje o emisní normě, kterou dané vozidlo splňuje (Euro I až V, EEV), typu používaného paliva (diesel nebo CNG), hmotnosti přepravovaného nákladu, délce trasy a spotřebě paliva na 100 kilometrů.

Po zadání těchto údajů vypočítá EcoCalculator úroveň emisí oxidu uhličitého a oxidu dusíku v gramech na tunu a na kilometr. Uživatel pak může tato data uložit nebo je přímo odeslat prostřednictvím elektronické pošty.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Pepa_007
23. 12. 2012 09:49
Re: Ptákovina
:yes: :yes: :yes: :yes: Rozhodně !!!!!
Avatar - wladyk
22. 12. 2012 10:42
Ptákovina
Dopravce zajímá spotřeba a potažmo náklady na tunu a ujeté kilometry. Zajímá ho jen kategorie Euro v které je vozidlo homologováno, protože se od toho odvíjí cena mýtného. Výpočet momentálních emisí mu je naprosto ukradený, protože mu to nic nepřináší (vlastní praxe).