Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks C8x4 Tridem jako obratný domíchávač betonu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost BML, specializující se na přepravu betonové směsi v regionu Auvergne Rhône Alpes, zařadila do své flotily Renualt Trucks C8x4 Tridem, který je díky své konstrukci podvozku ideální pro provoz ve městech.

Philippe Ville, ředitel společnosti BML (Béton des Monts du Lyonnais), převzal koncem února z rukou Christopha Deshayes, obchodního ředitel Renault Trucks Francie, klíče od modelu Renault Trucks C8x4 Tridem.

Toto vozidlo bude nasazeno do provozu v rámci stavebních aktivit společnosti BML v městské aglomeraci, konkrétně při výstavbě parkoviště Saint-Antoine v Lyonu.

Renault Truck C8x4 Tridem disponuje krátkým rozvorem 3200 mm, čtvrtou řiditelnou nápravou, snižující poloměr zatáčení o 900 mm, který je tak o 10% lepší v porovnání s klasickým podvozkem 8x4 a výrazně tak zlepšuje ovladatelnost.

Ve chvíli, kdy je vozidlo nezatížené, přispívá zadní řiditelná náprava k nižší spotřebě paliva a současně snižuje opotřebení pneumatik, zatímco u naloženého vozidla velmi výrazně zlepšuje jeho přilnavost.

Podle materiálů společnosti Renault Trucks je tento model vedle využíti v roli nosiče domíchávače betonu vhodný pro montáž nástaveb umístěných na zadní části převisu vozidla jakými jsou například hydraulické jeřáby, nosiče kontejnerů, hydraulické ruky nebo tlakové kanalizační jednotky.

Philippe Ville, ředitel společnosti BML, k pořízení modelu C8x4 Tridem s řiditelnou čtvrtou nápravou uvedl, že toto vozidlo bylo zvoleno právě díky své obratnosti a bude využíváno především na stavbách v městském prostředí, kde jsou omezené prostory k manévrování.

Renault Trucks C8x4 Tridem odpovídá vedle své obratnosti požadavkům společnosti BML i díky možnosti použití domíchávače s přepravním objemem 9 m3 pro dopravu betonové směsi.

Vozový park společnosti BML čítá na 200 vozidel, převážně značky Renault Trucks.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)