Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks: Novinka pro domíchávače betonu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Renault Trucks rozšiřuje svou aplikaci NavTruck o funkci určenou řidičům domíchávačů betonu.

Každý řidič nákladního vozu se dříve či později setká se špatně vyznačeným mostem nebo silnicí. V lepším případě dojde na složité otáčení vozidla, které je často i nebezpečné. Společnost Renault Trucks chce těmto nepříjemným situacím předcházet a proto již od roku 2011 nabízí aplikaci NavTruck.

Při jejím stažení si řidič pořizuje v podstatě GPS navigaci připravenou speciálně pro kamiony.

Jakmile jsou vlastnosti nákladního vozu (rozměry, hmotnost, počet náprav, druh přepravovaného zboží apod.) zadány do systému, vytyčí NavTruck nejrychlejší a nejbezpečnější trasu pro daný kamion.

Nyní nabízí Renault Trucks pro NavTruck možnost rozšíření o funkci pojmenovanou Mixer Rollover Alert a určenou především pro řidiče domíchávačů betonu na podvozcích s konfigurací náprav 8x4, jímž má pomoci k zajištění bezpečnější jízdy.

Nová funkce rozšiřuje možnosti aplikace NavTruck o varování před převrácením domíchávače betonu v případě nadměrné rychlosti při nájezdu do zatáčky. Systém totiž vyhodnocuje možné riziko podle topografických údajů, rychlosti a charakteru zatížení vozidla v reálném čase.

Pokud hrozí převrácení domíchávače, pak na něj Mixer Rollover Alert upozorní řidiče prostřednictvím stupňujících se zvukových a vizuálních signálů.

Renault Trucks nabízí novou funkci ke stažení v Appstore nebo Playstore za zaváděcí cenu 9,99 eur (zhruba 275 Kč) do 30. června letošního roku a po tomto datu bude standardní cena 199 eur (okolo 5500 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)