Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Trucks: Ocenění tvůrců budoucnosti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Model terénního nákladního vozu pro rok 2030 přinesl významné ocenění dvojici designérů společnosti Renault Trucks.

Tradiční a vysoce ceněné francouzské ocenění Meilleur Ouvrier de France získali Dominique Pasinetti a Antonino Lo Ré s modelem těžkého terénního nákladního vozu pro rok 2030. Tento stroj by měl být v životní velikosti dlouhý 12 metrů a vysoký 6 metrů. Jeho úkolem má být doprava vodíku (nového paliva) do těžko přístupných oblastí planety, v nichž nejsou zdroje vody.

Za návrhem vzhledu stojí mladý designér Antonino Lo Ré, který v letech 2002 až 2007 absolvoval Institut Superieur de Design ve francouzském Valenciennes a od roku 2008 pracuje jako designér ve společnosti Renault Trucks. Titul Meilleur Ouvrier de France získal poprvé ve své kariéře.

Dominique Pasinetti pracoval jako modelář a designér pro Renault Trucks od sedmdesátých let. Svůj první titul Meilleur Ouvrier de France získal ve svých pětadvaceti letech, když pracoval jako modelář pro značku Berliet, kterou Renault vlastní od roku 1974. Druhý titul získal ve svých šedesáti letech jako manažer v oddělení designu Renault Trucks těsně před svým odchodem do důchodu.

Pro zisk ocenění Meilleur Ouvrier de France nestačí pouze představit zajímavý projekt, ale je třeba dodat kompletní a velmi kvalitně zpracovanou dokumentaci.

V případě návrhu nákladního vozu se jednalo o projekt detailního modelu, kterému předcházely klasické skici, na ně navázala kompletní digitalizace s počítačovým 3D modelemem a následně stavba detailního modelu. Ten nabízí vedle realistického zpracování exteriéru i kompletní interiér.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
11. 3. 2012 10:42
Dalsi silena rendlikovska kreatura <b class="smile13"><
Tradiční a vysoce ceněné francouzské ocenění Meilleur Ouvrier de France získali Dominique Pasinetti a Antonino Lo Ré....... Dominique Pasinetti pracoval jako modelář a designér pro Renault..... Antonino Lo Ré, který v letech 2002 až 2007 absolvoval Institut Superieur de Design ve francouzském Valenciennes a od roku 2008 pracuje jako designér ve společnosti Renault...

Co dodat? Vyrobce kreatur ocenil sve pracovniky za dalsi kreaturu :no: :no: :no: :no: :no: :no: