Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Zoe vyhrál Rallye Monte Carlo ZENN

Michal Fokt
Diskuze (5)
Elektrický Renault Zoe doslova rozdrtil veškerou svou konkurenci při Monte Carlo New Energies Rally v nejekologičtější kategorii ZENN.

Rallye Monte Carlo dnes už představuje několik závodních akcí. Kromě té nejzásadnější, tedy zahajovacího podniku sezony WRC, pořádá Automobile Club de Monaco (ACM) také Monte Carlo historiků a od roku 2009 také Monte Carlo New Energies Rally, určené, jak název napovídá, ekoautům s novými systémy pohonu z řad elektromobilů, hybridů a vozů, jezdící na paliva z obnovitelných zdrojů.

"Nejzelenější" kategorií Monte Carlo New Energies Rally je třída Zero Emission, No Noise (ZENN), která je vyhrazena čistým elektromobilům a tu zcela ovládl elektrický minivůz Renault Zoe, jenž vyhrál všechny čtyři dílčí kategorie, tedy test pravidelnosti, spotřeby, autotest a soutěž týmů, což mu přineslo celkové vítězství.

Jak se asi dá očekávat, New Energies Rally připomíná svou koncepcí spíše veteránská rallye, namísto zběsilých rychlostí na zakroucených okreskách se klade důraz na pravidelnost, byť nechyběly ani emotivnější pasáže, zejména pak úseky z La Turbie do Peille a z Sainte Agnes to La Turbie. Rallye sestává ze tří částí v délce od 46 do 88 km a v jejich rámci proběhly 4 jízdy pravidelnosti.

V celkovém pořadí třídy za Renaultem Zoe skončilo Mitsubishi i-MIEV a Think City, v jízdách pravidelnosti si obě auta na druhém a třetím místě vyměnily pozice, Pokud jde o spotřebu, tam Zoe získal první a druhé místo, třetí skončilo zmíněné Mitsubishi. Při testech jízdních schopností v monackém přístavu patřilo Renaultu první a třetí místo, když se mezi ně vklínil pouze Citroen C-Zero a stejným pořadím skončila i soutěž týmů.

Renault Zoe byl v soutěži zastoupen třikrát a kromě vítězství skončil na čtvrtém a pátém místě. Tomu asi nelze říci jinak, než naprostá dominance. Tak uvidíme, jak konkurence potrénuje na příští rok...

Michal Fokt
Diskuze (5)
26. 3. 2014 21:02
Re: 3
Je pravda, že ve svej kategorii měli jen nějakejch 17 soupeřů, ale i tak je to spíš o osobě jezdce než o tom konkrétním autě. Mimochodem, u nás se jezdí podobná soutěž, je součástí Rallye Český Krumlov. Letos už potřetí a jse sám zvědavý jaká konkurence se sjede u nás :-)
26. 3. 2014 18:30
Re: 3
Okrem áut spomenutých v článku tam boli nejaké Leafy, VW E-UP, Tesla Roadster, a Smart. Tuto ľaľa: [odkaz]
Milujem ako si na základe jedného článku tu niekto vylieva srdiečko >:D a robí zo seba hlupáka >:D
26. 3. 2014 17:21
Re: 3
jen na fotkach na dalsich autoservrech jsem napocital dalsich 12 elektroaut ruznych znacek, takze jakaze ucast 3 vysavacu?

bohuzel jsem nenasel celou listinu abychom zjistili kolik jich bylo doopravdy
Avatar - moreczech
26. 3. 2014 17:00
Re: 3
tak přihlásit se mohl kdokoliv, ale RENAULT je prostě nejlepší :yes:

RENAULT toujours !!!
Avatar - Hittman
26. 3. 2014 13:37
3
Elektrický Renault Zoe doslova rozdrtil veškerou svou konkurenci....ano, při účasti tří splašených vysavačů vyšel rencek jako vítěz...věru velká konkurence vysavačů.. >:-[]