Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Revoluce v parkování na letišti Ruzyně se jmenuje GO parking

Ondřej Láník
Diskuze (10)
GO parking představuje první hlídané parkoviště na pražském letišti. Konkurence zavedeným parkovištím chce přilákat novou klientelu.

Nonstop hlídání, propracované služby a nižší ceny jsou hlavní argumenty, jimiž získává své zákazníky GO parking – nové parkoviště na pražském letišti Ruzyně. Od června 2007 funguje naplno.

Ti, co občas létají z Prahy, ať už za prací nebo za poznáním, problém znají. Českou republiku a ceny u nás obvyklé neopouštíte vstupem do prostor Letiště Ruzyně, ale už ve chvíli, kdy vjedete do některého z parkovacích domů v blízkém okolí. Částky, které zaplatíte mnohdy převyšují poplatky za podobné služby v okolních zemích jako je Rakousko nebo Německo, ale přitom je známo, že zanechat čtyřkolového miláčka na několik dní bez dozoru na pražském letišti není právě bezpečná alternativa k parkování v některé z okrajových čtvrtí Prahy 6.

„V minulosti jsem hodně cestoval po světě, takže jsem byl na letišti prakticky pořád. Vadilo mi, že v Praze na letišti chybělo hlídané, a přitom dostupné parkování. Například v Londýně existuje poblíž letiště několik parkovišť různých provozovatelů a každý si může vybrat, kterému svůj automobil svěří. Je zcela běžné, že tyto služby nenabízí letiště, je to úloha soukromých společností. Proto se naše společnost rozhodla nabídnout lidem alternativu,“ říká Petr Váverka, jednatel společnosti GO com s.r.o., provozovatele služby GO parking. Týdenní sazba za parkování vyjde zákazníky GO parking levněji, než kdyby jeli z centra Prahy na letiště a zpět taxíkem.

Nová služba je vhodná jak pro obchodní cestující, kteří odlétají třeba jen na jeden či několik dnů, tak i pro rodiny odlétající na delší dovolenou. „Nejenže u nás zaplatí méně, ale zejména je jejich vůz na GO parkingu pod trojitým dohledem. Cestující tak po příletu nečeká nemilé překvapení v podobě vykradeného, či dokonce ukradeného automobilu,“ vypočítává další výhody Petr Váverka. Trojitý dohled představuje fyzická ostraha parkoviště bezpečnostní agenturou, kamerový systém, a navíc ještě napojení systému na pult centrální ochrany. Samozřejmostí je pojištění u renomované pojišťovny.

GO parking byl od počátku koncipován tak, aby uspokojil i ty nejnáročnější klienty a současně byl podstatně výhodnější než ostatní parkování na letišti. Základem se staly propracované služby zajišťující bezpečnost vozu a bezstarostnost zákazníka. „Celý systém je naprosto jednoduchý, šetří čas i peníze. Jakmile zákazník přijede a zaparkuje, o vše ostatní se již postaráme – vůz ochráníme, zákazníka přivezeme během pár minut přímo k terminálu, odkud letí, a po příletu zase zpět, nemusí chodit stovky metrů pěšky – to vše v ceně parkovného,“ uvádí Petr Váverka a doplňuje: „Na místě je i bankomat, a zákazníci tak nemusí myslet ani na výši hotovosti v peněžence.“

Že by kvůli službě GO parking opadl zájem o parkování přímo na letišti, podle Petra Váverky nehrozí: „Naopak se domnívám, že celkově zájem o parkování na letišti stoupne, protože přivedeme nové klienty, kteří by jinak volili jiný způsob dopravy na letiště, případně jiné letiště. Zástupci několika cestovních kanceláří mi potvrdili, že cestující z Brna mnohdy volí letiště ve Vídni, protože se obávají parkování v Praze.“

Prvních 10 hodin parkování stojí jen 100,- Kč, t.j. 10,- Kč/h, včetně odvozu k odletové hale a zpět. Týdenní sazba je levnější než taxi z centra Prahy a zpět, například 5 dní parkování na letišti vás přijde na 1.000,- Kč, 10 dní na 1.500,- Kč, 14 dní na 1.900,- Kč.

K novému parkingu vás dovede několik oranžových cedulí od sjezdu Terminál Sever z rychlostní komunikace R7.

Ondřej Láník
Diskuze (10)
9. 4. 2020 21:02
Re: levnější alternativa
Parkování na zahradě u cizích bych nechtěl ani zadarmo :D :D

Minule jsme našli parkoviště na tomto srovnávači, třeba to někomu do budoucna pomůže, taky jsem to celkem dost řešil: http://www.parkingunit.com/…u-letiste-praha/

Je na tom fajn, že si můžeš srovnat víc parkovišť najednou a pak si vybrat to nejlepší. My jsme si vybrali za dobrou cenu hlídané kousek od letiště a ještě k tomu nás dovezli až k hlavnímu vchodu :-) :-)
13. 6. 2007 14:28
Re: Parkoviště mimo terminál
No ja nevim, staci preci pockat kdekoliv pobliz (Dejvice, stary letiste) a v momente kdy osoba dostane kufry tak zavola a ty ses tam do 5 minut. 15 minut na nalozeni staci. Tak to delam ja a zadnej problem.
8. 6. 2007 18:56
Re: Parkoviště mimo terminál
Tak zaprvé potřebujeme parkovat mimo terminál, zadruhé špička není pořád a letadla nejsou japonské vlaky, které jezdí na minutu přesně. Většina lidí to řeší tím, že stojí na krajnici přijezdové komunikace na letiště. Zaprvé je to nebezpečné a zadruhé je tam každou chvíli vyhání Policie při objíždkách (ano, i mě už tam párkrát vyhnali). Dále přímo na termínálu je 15minut zdarma + 100kč za každou započatou půlhodinu. (nejdražší v Evropě) MHD je vynikající nápad, obzvlášt o půlnoci když nic nejede se tahat s kuframa do Prahy a odtamtud autem 2 hodiny domů? 8-s >:D Prober se!
7. 6. 2007 11:21
Parkoviště mimo terminál
Na Ruzyni postrádám vyčkávací parkoviště na přílety aj. Na přijezdové komunikaci k terminálu je místa dost a kus asfaltu pro 50-100 vozidel by snad nikoho nevytrhlo. Například při pondělním příletu ČSA, jsem musel 3x objet letiště. Kvůli Bushovi byl přílet posunut o 30min a následné kontroly to protáhly o dalších téměř 30minut. Ať se na mě Letiště Praha nezlobí, ale odmítám platit lichvářských 200Kč za čekání na parkovišti před terminálem. :no: