Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rinspeed Etos: Místo Ženevy Las Vegas

Michal Fokt
Diskuze (0)
Rinspeed se odhodlal k dramatické změně strategie - svou tradiční ženevskou novinku tentokráte poprvé ukáže na výstavě elektroniky CES v Las Vegas.

Značka Rinspeed patří ke koloritu ženevského autosalonu, kam moje paměť sahá, rok co rok byla na Palexpu k vidění světové premiéra nějakého šíleného konceptu. Od všemožných projektů sportovních aut se šéf firmy Frank Rinderknecht postupem času v souladu s aktuálními trendy v autoprůmyslu odpoutal a zaměřil se spíše na demonstraci nejmodernějších automobilových technologií převážně v městských vozech.

Není divu, Rinspeed funguje jako konzultační firma, nikoli malovýrobce sporťáků, a nabízí své know-how, získané spoluprací s různými specialisty, automobilkám a dalším subjektům z branže. A byznys je byznys, není čas ani místo na sentiment, proto Ženeva letos o jednu svou tradiční světovou premiéru přijde. Rinderknechtovi se totiž zalíbil nápad Audi prezentovat nejnovější automobilové systémy na výstavě elektroniky CES v Las Vegas a právě tam bude mít 6. ledna 2016 výstavní premiéru nejnovější projekt Etos.

Po nějakém čase půjde opět o sympaticky stylizované kupé, ale neradujte se, bude z trošku jiného soudku. Etos, vyvinutý ve spolupráci s 25 společnostmi z různých odvětví autoprůmyslu, je autonomní vůz, jehož volant se bude v bezpilotním módu sklápět do palubní desky, zatímco displeje bude možné posouvat blíže k řidiči a spolujezdci, aby je bylo snazší číst a obsluhovat. Nebude chybět "unikátní infotainmentový systém" na bázi systému Harman Connected Car a jak ukazují první skici, součástí výbavy bude i kvadrikoptéra.

Michal Fokt
Diskuze (0)