Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rizoma nabízí řádnou porci stylu pro Triumph Speed Triple 1050 S/R

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Rizoma se specializuje na výrobu špičkových motocyklových komponentů a pro britský streetfighter si připravila novou řadu stylových i funkčních prvků.

Triumph Speed Triple je dnes již tradiční a téměř nedílnou součástí nabídky modelů své značky. První generace tohoto modelu se představila pro modelový rok 1994 a ta druhá o tři roky později přinesla dodnes typická poznávací znamení v podobě viditelné konstrukce trubkového rámu či dvojice světlometů.

K zásadním historickým zlomům v historii tohoto modelu došlo v roce 2005, kdy dorazilo provedení s označením 1050, jenž odhaluje objem řadového tříválce a je používáno dodnes. Ve své nejnovější podobě se pak Triumph Speed Triple 1050 představil v loňském roce, kdy byl uveden s informací, že bylo provedeno 104 změn.

V současnosti jsou k dispozici dvě verze označené S a R, které spojuje design, rám i pohonná jednotka a rozdělují komponenty podvozku, kdy se ostřejší verze R pyšní prvky značky Öhlins. Tříválec obou ovšem z objemu 1050 cm3 poskytuje výkon 103 kW (140 k) při 9500 min-1 a točivý moment 112 N.m při 7850 min-1.

Ve společnosti Rizoma si připravili skutečně širokou paletu doplňků vhodných pro obě provedení modelu Speed Triple v jeho aktuální podobě. Ta zahrnuje například tradiční uchycení zpětných zrcátek namísto sériového usazení na koncích řídítek či nové ukazatele směru a stylové nádržky brzdové kapaliny.

Vedle těchto na první pohled viditelných doplňků pak v nabídce nechybí ani ochranný rám motoru, který je frézován z jednoho bloku hliníku. Pozornost rozhodně přitáhne i nový držák registrační značky, který je uchycen na kyvném rameni vedoucím zadními kolo.

Rizoma má v současnosti ve své nabídce pro Triumph Speed Triple 1050 mimo jiné celkem šestnáct různých druhů provedení zpětných zrcátek, deset verzí ukazatelů směru a tři typy rukojetí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)