Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce v Ženevě: Elektrifikaci vstříc

Diskuze (0)
Ženevský autosalon využil Rolls-Royce k prezentaci elektrického experimentu.

Další koncepční vozidlo Rolls-Royce dostalo v posloupnosti interních kódů označení 102 EX. Jedná se o prototyp elektromobilu v karoserii modelu Phantom. Prezentovaný vůz vznikl v jednom z testovacích šasi, které už z různými motory najezdilo stovky tisíc kilometrů.

Tentokrát jej automobilka využila pro experiment s novými technologiemi. Pro pohon zvolila dvojici elektromotorů, dohromady s 290 kW. Dobíjení baterií lze realizovat konvenčně nebo pomocí speciální platformy pro bezdrátový přenos elektrické energie.

Nový Rolls-Royce je ale určen čistě pro demonstrační účely. Elektrický pohon si do rollse v nejbližší době nepořídíte, stejně jako unikátní hliníkový dekor, rostlinným olejem vyčiněnou kůži Seton Corinova nebo osvícenou sošku Emily.

Co ale movití zájemci koupit mohou, je některý z vozů Collection Cars. Mají některou ze čtyř exklusivních barev, z nichž se v Ženevě prezentuje červeno-hnědý odstín Wildflower. K tomu se přidává plaketka připomínající výročí 100 let sošky Spirit of Ecstasy a výdřeva s kovovými pásy Britannia Silver.

Ukázkou mistrovství řemeslníků Rolls-Royce je ručně malovaná dvojitá linka na bocích aut, v které je taktéž ručně namalována silueta Spirit of Ecstasy.

Diskuze (0)