Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Royal Mail a Arrival představují autonomní rozvážkový elektromobil. Je úžasně roztomilý!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Společnost Arrival navrhla pro Royal Mail, provozující poštovní služby ve Velké Británii, elektřinou poháněná vozidla s možností autonomního řízení pro rozvoz zásilek.

Koncept rodiny elektřinou poháněných rozvážkových vozidel s autonomním systémem řízení připravený společností Arrival pro Royal Mail přímo navazuje na loňský projekt elektřinou poháněných nákladních vozidel. Ten firma se sídlem v Oxfordshire prezentovala ještě pod svým původním jménem Charge.

Arrival je tedy pokračovatelem společnosti Charge. Ta byla původně známá především jako partner šampionátu Formule E a série Roborace. Nyní je ovšem hlavním partnerem této firmy Royal Mail a právě pro ni a její potřeby je připraven nejnovější projekt.

Ten představuje rodina elektřinou poháněných užitkových vozidel se skříňovou karoserií, kterou má zastupovat trojice provedení s celkovou hmotností 3,5 tuny, 6 tun a 7 tun. Každá z těchto verzí má mít dojezd a jedno nabití kolem 160 km.

Pro připomenutí lze zmínit, že loňský projekt elektrických nákladních vozidel Charge, z nějž Arrival vychází, představoval rodinu elektrických užitkových vozidel pro širokou škálu úkolů s celkovou hmotností od 3,5 tuny do 26 tun. Dojezd na jedno nabití měl být kolem 160 km a zmiňován byl tehdy i blíže nespecifikovaný generátor elektrické energie, který měl dojezd prodloužit na 800 km.

Arrival prozatím blíže nespecifikují technická data vozidel, ale v konstrukci vozidel mají být využity revoluční ultralehké kompozitní materiály. Royal Mail pak uvádí, že tyto elektromobily mají být nejprve testovány a v závislosti na výsledcích testovacího provozu má být rozhodnuto o jejich stabilním nasazení u doručovací služby.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
26. 8. 2017 22:14
zimni gumy
Proc ma zimni gumy?