Rozhovor se šéfkuchařem Přemyslem Forejtem: Za volant si beru jídlo z fastfoodu
Přemysl Forejt se proslavil jako šéfkuchař nekonvenční restaurace Entrée. V posledních letech ho vídáme na obrazovkách coby porotce soutěže Masterchef a zabředl i na hudební scénu. Proto nepřekvapí, že coby multioborový talent má rád i auta.
Byl by hřích se s Přemkem Forejtem scházet jinde než v jeho olomouckém podniku a neochutnat z jeho jídelníčku. Moc času sice nemá, ale během servírování jednotlivých chodů večeře si vždycky chvilku najde a podělí se o své zážitky ze světa aut i gastronomie. Ještě jsme se výtečnými předkrmy nedostali ani k hlavnímu chodu, a Přemek se omlouvá: „Musím frčet do Prahy, ráno brzy vstávám a točíme dalšího masterchefa.“ Loučí se energicky a vyráží na rutinní trasu Olomouc-Brno-Praha. Kvůli provozu vyráží zásadně později večer, nebo brzy ráno.
Často jezdíte napříč republikou. Těšíte se na delší jízdy, nebo byste byl hned radši v cíli?
Cestu si užívám. Mám auto udělané jako kancelář. Dopředu si naplánuju telefonáty a během jízdy je vyřeším.
Když jsme dělali rozhovor s Radkem Kašpárkem, říkal, že polovinu receptů vymyslí za volantem. Máte to taky tak?
Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+
Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.