Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rumuni udělali z Dacie Duster kabriolet. Myslíte, že to funguje?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

V posledních letech se pár výrobců pokusilo zaujmout zákazníky esúvéčkem nebo crossoverem s otevřenou střechou. Od Dacie byste ale takové auto určitě nečekali.

Přesto Duster se sundavací střechou existuje. Minimálně jeden. Ale jak asi tušíte, nejde o produkční model, který by rumunská automobilka najednou poslala na trh.

Takzvaný Duster Summer je výsledkem soukromé iniciativy rumunské společnosti AutoK9, která provozuje v Bukurešti autoservis. Stejná firma mimochodem v minulosti už přetvořila jeden Logan na kupé a jeden také na kabriolet. Duster je tedy jejím třetím podobným projektem.

Tentokrát prý přestavba začala u jednoho těžce poškozeného Dusteru minulé generace. Zabrala celkem čtyři měsíce práce a přišla údajně na zhruba 30 tisíc eur, tedy na asi 790 tisíc korun.

Práce se však neomezily jen na pouhé odříznutí střechy, ve voze je mnohem víc úsilí. Duster Summer má například místo dvou jediný pár dveří, ty jsou navíc bezrámové. Zajímavým prvkem, který se u moderních kabrioletů už nevidí, je velký ochranný oblouk.

Úpravce také lehce pozměnil přední partie, nasadil jinou masku chladiče, zatmavil zadní světla a dodal černá kola. Jen je škoda, že nevidíme, jak Duster vypadá s nataženou střechou. Pokud tedy nějakou má, zdá se, že spíš ne.

Změnil se také interiér, který zaujme dřevěnou podlahou, zpracováním  podobnou, jakou najdeme na luxusních člunech. Palubní desce pak dominuje velký dotykový displej.

Tak co myslíte? Funguje podle vás spojení lidového SUV a kabrioletu?

Jan Zajíc
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - chalan66
27. 8. 2020 21:52
Za mňa áno
Môj názor je , že v istých kútoch sveta, má takéto auto opodstatnenie. U nás menej, ale aj tak ak môže byť JEEP bez strechy a dverí, tak prečo toto nie . Ak to ľudia chcú ....