Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rus si postavil teréňák z Mercedesu třídy S. Teď ho prodává, máte zájem?

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Třída S od Mercedesu má spoustu skvělých vlastností, ale napadlo by vás jezdit s tímhle luxusním sedanem do terénu? Jednoho Rusa ano.

Ale není to tak, že by Ilja Nikolajevič Beljakov jednoduše vzal "esko" a vyrazil mimo zpevněné cesty. Kdepak, Beljakov zvolil mnohem sofistikovanější a zajímavější způsob. Z třídy S si postavil vlastní teréňák.

Použil k tomu model S500 generace generace W140 s pětilitrovým osmiválcem o výkonu 320 koní. K tomuto základu však připojil robustní techniku z nákladního terénního vozu GAZ-66.

Výsledkem je stroj, který na pohled připomíná monster truck. Práce prý tvůrci zabraly tři roky. A jak je vidět z dostupných videí, Rusovi se opravdu povedlo stvořit auto, které se v těžkém terénu neztratí.

Teď je každopádně tohle nepřehlédnutelné vozidlo na prodej. Určitě vás zajímá cena. Vězte, že Beljakov si svého křížence cení na 5 milionů rublů, tedy asi 1,8 milionu korun.

Co myslíte? Je to za takovou bestii hodně, nebo málo?

Jan Zajíc
Diskuze (2)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
2. 10. 2019 09:11
Nevkusne
ako vacsina tychto prerabok. Do muzea kuriozit. Ale aspon 8/10 za snahu.
Najviac ma na tom irituje ta Skova maska a karoseria. Je dost umenie spravit nieco nevkusnejsie a s horsim imidzom ako X6, ale podarilo sa.
Srnolam to ma ale fajnovy.