Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak by se vám líbilo, kdyby nová Lada Niva vypadala takhle?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Lada 4x4, v minulosti známá pod označením Niva, patří mezi nejznámější automobily ruské produkce, ostatně vyrábí se už od roku 1977. A vypadá pořád stejně.

Za více než čtyřicetiletou kariéru se už několikrát hovořilo o jejím konci, Niva ale stále žije dál. Možná se ale konec přece jen blíží, ruská automobilka totiž loni představila vizi jejího nástupce.

Ale protože ikonický teréňák má spoustu fanoušků, objevují se i jiné návrhy. S vlastní představou přišel i jistý Den Dizil, který na ni začal pracovat už v roce 2016, ale teprve loni se výsledky pochlubil světu. Připomeňme si tento Dizilův koncept v době, kdy i Lada pracuje na nástupci Nivy.

Den Dizil nabízí zajímavý design s kompaktní pětidveřovou karoserií, řadou různých prolisů či netradičně řešenými světlomety. Že u konceptu chtěl zachovat dobrou průjezdnost terénem, dokládá nejen velká světlá výška, ale i krátké převisy.

Najdeme tu ale i detaily charakteristické pro původní Nivu, například blinkry nad svítilnami či otvory v zadních sloupcích. Dizil si pak vzpomněl také na Nivu California, která vznikla pro zákazníky ve Spolkové republice Německo. Od běžné Nivy se lišila hlavně barevnými polepy a střešním otvorem s plátěnou střechou.

Některé z Dizilových návrhů se právě tímto provedením inspirovaly.

Jak se vám výsledek líbí?

Jan Zajíc
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
26. 7. 2019 21:27
Skoro ako z
Navstevnici 2020
Avatar - SKAY
26. 7. 2019 20:58
Nápis
Jine barvy a treba napis Pripjat abude to OK :yes: Zrovna neska jsem viděl fialovou nalešťenou a nezrezlou před Globusem.
Avatar - Đawson
26. 7. 2019 20:26
no!...
fuj...