Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rychlejší Lamborghini Gallardo: SE znamená Special Edition

Ondřej Láník
Diskuze (32)
Italský výrobce sportovních vozů představil speciální Gallardo, které vznikne v omezené sérii 250 ks. Gallardo SE je rychlejší a dvoubarevné.

Akční Lamborghini Gallardo SE staví na úspěšnějším modelu obrozené značky. Jen v minulém roce bylo vyrobeno 1215 Gallard, což jsou tři čtvrtiny produkce automobilky. Gallardo SE vznikne v omezené dvousetpadesátikusové sérii, která by mohla pokrýt asi pětinu odbytu řady v letošním roce.

Lamborghini útočí v prvé řadě novým barevným ztvárněním. Paleta zahrnující šest barev (dvě šedé metalízy, žlutá Giallo Midas, oranžová Arancio Borealis, zelená Verde Ithaca, bílá Balloon white) je kombinována s tmavými částmi. Černá barva Nero Noctis je použita na střeše, kapotě motoru, předním a zadním spojleru a na zrcátkách, koncová světla jsou lehce zabarvena. Zvláštní nádech vozu dodávají nová kola Callisto, umožňující pohled na brzdové třmeny lakované šedou nebo žlutou barvou.

Lamborghini Gallardo SE je vybaveno stálým pohonem všech kol, šestistupňovou manuální převodovkou, karosérie je postavena na hliníkovém prostorovém rámu, standardem jsou systémy ESP, ASR, ABS, ABD, klimatizace a čtyři airbagy.

V interiéru pokračuje dvoubarevný design, protože část čalounění a ovládacích prvků a prošívání je vyvedeno v barvě dominující exteriéru. Firemní indetifikátory najdeme na opěrkách hlav a na přístrojové desce, černé kobrece mají opět lemování provedené barvou exteriéru.

Gallardo SE má ve výbavě mj. také kameru usnadňující couvání, sportovní podvozek a volant, pneumatiky Pirelli P Zero Corsa, dodávána je také exkluzivní plachta na automobil. Za příplatek je k dispozici například robotizovaná převodovka e.gear, bez příplatku lze mít standardní pneumatiky místo sportovních.

Po technické stránce došlo k dílčím změnám na převodovce. Prvních pět rychlostních stupňů je kratších, což zlepšilo akceleraci z klidu na 100 km/h o 0,2 s, na konečných 4,0 s. Nejvyšší rychlost vrostla na 315 km/h (původně 309 km/h), řízení je přímější. Čtyřicetiventilový desetiválec 4961 cm3 zůstavá beze změn. Výkon 367 kW při 7800 ot./min, točivý moment 510 Nm při 4500 ot./min, kombinovaná spotřeba necelých 20 l /100 km.

Lamborghini Gallardo SE bude na trhu od září letošního roku za 141500 Euro (bez DPH).

Ondřej Láník
Diskuze (32)
20. 7. 2005 21:51
Re: OT: natocte neco s temahle klenotama
Nebyla to reakce na tvůj příspěvěk - podívej se pořádně - oba dva jsme psali Yaroukhovi.
20. 7. 2005 20:06
Re: OT: natocte neco s temahle klenotama
Z čeho dovozuješ, že na tebe? Já přece psal na adresu Yaroukh - režie filmů
20. 7. 2005 19:41
Re: OT: natocte neco s temahle klenotama
Já k těm tvým horním, na to jak tě znám, překvapivě až příliš naivním větám, musel přičinit trochu reálu...
20. 7. 2005 11:51
Re: OT: natocte neco s temahle klenotama
To nejde - natočit krásnej film o krásnejch autech. Jde natočit krásnej film, v němž jezdí auta, jde natočit hroznej film, kde jezdí krásná auta, ale krásnej film o krásnejch autech natočit nelze... To je jako bys chtěl "krásnej film, kde by hrály samé MISS. Koneckonců pokud shlédneš Bullittův případ nebo Francouzskou spojku tak už nic víc vidět na tohle téma nepotřebuješ. Teda pokud nejsi vysazenej na poněkud jiný druh filmů v nichž se to hemží krásnými auty, tvářemi bez výrazu a replikami bez obsahu...