Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

SAIC Maxus je čínský transformer mezi obytňáky, ve výbavě má i výtah

Ondřej Mára
Diskuze (5)

O čínském automobilovém průmyslu se mluví především v souvislosti s elektromobily, tentokrát se ale podíváme na jeden hodně neobvyklý obytný vůz.

Life Home V90 Villa Edition, koncem loňského roku představený obytný vůz z dílny čínského výrobce užitkových vozidel SAIC Maxus, vypadá na první pohled jako jedna z běžných konverzí užitkové dodávky na cestovatelský speciál. Konstrukce tohoto stroje je však mnohem komplexnější a ve srovnání s běžnými obytnými vozy nabízí podstatně více obytného prostoru i možností, jak trávit čas.

Hned první zajímavostí jsou totiž posuvné boky, které se po zaparkování mohou vysunout do stran a tím tak posádce nabídnou téměř 20m2 prostoru. Tím to ale nekončí. Vůz je totiž vybaven také vysouvacím druhým patrem, které přidá lehce přes 12 m2 obytné plochy a malý balkón.

Video se připravuje ...

Podle výrobce je druhé patro koncipováno především jako čajová místnost nebo jóga studio, čemuž odpovídá i jeho jednodušší vybavení a prosklené stěny, které mohou být průhledné nebo zmatněné.  Zajímavý je však už samotný přístup na horní patro, který je řešen pomocí malého výtahu.

Přízemí vozu je pak určené pro cestování s maximálním komfortem. Na vizualizacích nechybí dřevěná podlaha, decentní kuchyňka, velký gauč do L, úložné prostory nebo různé dekorace. Ve výbavě nechybí malá koupelna s toaletou, televize, elegantní osvětlení, atd.  

Výrobce si však dal záležet i na exteriéru, který by měl díky kombinaci specifického lakování a bohatého LED osvětlení působit prémiově a lehce futuristicky. Nadstandardní výbavě však bohužel odpovídá i nadstandardní cena, na domácím trhu startující od 2.680.000 čínských jüanů. V přepočtu tedy lehce přes 9.000.000 Kč.

Ondřej Mára
Diskuze (5)

Doporučujeme

6. 3. 2021 16:30
Re: CO TO !?
V čem jezdi průměrný Číňan a v čem průměrný Evropan. Do jejich běžných modelu by Evropan ani nesedl..
Avatar - netcar.xx
6. 3. 2021 01:03
Komunisticka
komediantska bouda na kolech.
5. 3. 2021 21:48
Re: CO TO !?
ty musíš být hodně zamindrákovaný nebo pouze hňup??
Čína a její automobilový průmysl je už někde úplně jinde než stará dáma se jménem Evropa, kde is akorát foukáme bebíčka a namlouváme si, že my jsme pupek světa.
Přitom jsme v roli naprostých outsiderů