Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Samsungy SM5 a SM7: luxusní Asiati

Ondřej Láník
Diskuze (24)
I když v Evropě si spojujeme značku Samsung spíše s mobilními telefony, monitory nebo dokonce s ledničkami a pračkami, v domácí Koreji se opět dostává na výsluní také automobilová divize...

I když v Evropě si spojujeme značku Samsung spíše s mobilními telefony, monitory nebo dokonce s ledničkami a pračkami, v domácí Koreji se opět dostává na výsluní také automobilová divize. Korejská odnož aliance Renault-Nissan chce rozšířit své modelové portfolio o další luxusní limuzínu.

Nový model SM5 vychází z platformy Nissanu Teana a Samsungu SM7, představeného na konci minulého roku. Automobil určený výhradně pro domácí trh je vlastně levnější alternativou k vlajkové lodi SM7, která je velmi blízkým příbuzným řady SM5. Luxusnější sedmička může mít pod kapotou i tříapůllitrový šestiválec od Nissanu, kdežto pětka je zatím dodávána jen s dvoulitrovým čtyřválcem se 100 kW při 4800 ot./min a se čtyřstupňovou automatickou převodovkou.

Ve výbavě vozu jsou samozřejmě všechny bezpečnostní a komfortní prvky běžné pro prémiový segment, jednou ze čtyř úrovní výbav je také verze Sport. Vnější rozměry vozu jsou o málo menší (4895 x 1785 x 1475 mm) než u SM7 (4945 x 1790 x 1475 mm), rozvor 2775 mm je shodný.

Ondřej Láník
Diskuze (24)