Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania dodává autobusy za severní polární kruh

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Scania se může pochlubit skutečností, že její autobusy jsou nasazeny v pravidelném linkovém provozu za severním polárním kruhem.

Švédský výrobce nákladních vozidel, autobusů a průmyslových motorů dodal na jaře letošního roku šestadvacet nových autobusů norské společnosti Boreal Buss AS.

Tato vozidla jsou provozována v norském městě Narvik a jeho okolí, ležícím 220 km severně od polárního kruhu v kraji Nordland. Toto město je nejsevernějším místem v Evropě, napojeným na železniční síť.

Dodávka šestadvaceti autobusů pro tuto oblast zahrnuje celkem šestnáct vozidel Scania A30, čtyři autobusy Scania Citywide LE Suburban, tři Scania Citywide LE, dva Scania Interlink HD a jeden Scania Interlink LD. Všechny tyto autobusy jsou vybaveny wi-fi.

Ivar Morton Eriksen, oblastní manažer společnosti Boreal Buss, k dodávce šestadvaceti autobusů značky Scania uvedl, že se jedná o vánoce i velikonoce v jednom a je velkou výhodou mít v oblasti kolem města Narvik k dispozici flotilu autobusů od švédské značky.

Společnost Boreal Buss AS provozuje dopravu autobusy, tramvajemi a trajekty v celém Norsku. Flotilu autobusů této firmy tvoří téměř 1000 vozidel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)