Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scion FUSE: sport, zábava a technologie

Libor Zezulka
Diskuze (24)
Automobilka Scion se v New Yorku prezentuje studií sportovního kupé jménem FUSE.

Automobilka Scion se v New Yorku prezentuje studií sportovního kupé FUSE. Vůz s futuristickým nádechem navrhlo americké designové studio Toyoty v Newport Beach a postavil tým Scionu. Cílem bylo překonat limity většiny kupé a vytvořit automobil spojující požitek z jízdy s digitálními technologiemi a všestranností. Velkou váhu designéři pochopitelně přikládali vzhledu, přičemž inspirace přišla od závodních modelů japonské série JGTC.

Zepředu Scion FUSE zaujme mohutným nárazníkem s velkým vstupem vzduchu, vzadu razí do očí dvě obrovské koncovky výfuku. Interiér sportovního kupé překypuje moderními systémy, řízení drive-by-wire doplňuje Fi-Wi, DVD přehrávač a dvě 10,5palcové obrazovky umístěné přímo na palubní desce v úrovni očí. Na nich může řidič sledovat důležité informace, spolujezdci se nabízí možnost sledovat televizi, filmy, nebo hrát videohry.

S mírou individuálního nastavení dokonce zašli technici Scionu tak daleko, že si řidič může zvolit barvu čelních a mlhových světel. Dostatečný vnitřní prostor zajistil dlouhý rozvor (2,7 metru), celková délka činí 4,4 metru. Jako pohonnou jednotku Scion použil zážehový čtyřválec 2.4 litru.

Libor Zezulka
Diskuze (24)
13. 4. 2006 17:20
Re: ?
Přesně... :yes: :yes: