Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scuderia Cameron Glickenhaus 006 spojí vzhled klasického Ferrari s výkonem přes 650 koní

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Scuderia Cameron Glickenhaus odhaluje svůj další projekt, který má spojit klasické linie s moderní technikou.

Scuderia Cameron Glickenhaus (SCG) se v minulosti soustředila výhradně na supersportovní automobily s motorem uloženým před zadní nápravou, jejichž evoluce u této značky prozatím vrcholí modely s číselným označením 004.

Začátkem letošního roku James Glickenhaus odhalil projekt v podobě terénních automobilů, inspirovaných závodními speciály Baja Boot, s nimiž ve druhé polovině šedesátých let startoval Steve McQueen ve slavném závodě Baja 1000.

Nyní se představuje další projekt, který je inspirován vozy šedesátých let a tentokrát se jedná o dvoumístný roadster s motorem umístěným vpředu. Scuderia Cameron Glickenhaus 006 liniemi své karoserie připomíná především vzácný roadster, který vznikl na základech kupé Ferrari 275 GTB/4 pro severoamerický trh a nesl označení NART.

V současných skicách nového projektu Scuderia Cameron Glickenhaus lze ovšem vidět i inspiraci Ferrari 250 GTO či Shelby Cobra Daytona Coupé.

Pod klasicky tvarovanou karoserií se má ovšem ukrývat moderní technika a hovoří se o motoru s výkonem přes 484 kW (659 k). Standardem má být šestistupňová manuální převodovka a k dispozici má být i automat s řazením pádly pod volantem.

Scuderia Cameron Glickenhaus 006 se na skicách představuje pouze jako dvoumístný roadster, ale údajně se máme dočkat i verze s pevnou střechou. Termín odhalení skutečného vozu prozatím k dispozici není a nebyla zmíněna ani jeho cena.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)