Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Seat poodhaluje omlazenou Ibizu a Aronu, představí je již brzy

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Španělská automobilka vydala krátké video, ve kterém částečně poodhaluje modernizované modely Ibiza a Arona. Premiéry se dočkáme již příští čtvrtek.

Obě modernizované novinky, jejichž představení je naplánováno na čtvrtek 15. dubna, dostanou výrazně přepracovanou přední i zadní část, jejichž tvary by měly lépe navazovat na současný designový jazyk automobilky. Udávaný především modelem Leon.

Na zveřejněném snímku Arony tak můžeme vidět nově tvarované přední světlomety s agresivnějším světelným podpisem, novou mřížku chladiče a zcela nový nárazník, který působí důrazněji. Zajímavostí jsou pak kulatá světla mlhovek, posazená nezvykle vysoko, která připomínají první podobu mladoboleslavského modelu Yeti.

Video se připravuje ...

Ibiza pak na snímku odhaluje výraznější a agresivnější zadní partie a také nový styl značení menších španělských modelů. Po vzoru Leonu i Atecy a dalších koncernových modelů se totiž označení Ibiza a Arona stěhuje doprostřed pátých dveří, tedy pod znak automobilky. Na rozdíl od koncernových sourozenců si však Seat ponechává expresivnější font.

Změny exteriéru tak budou nejspíš celkem výrazné, v kabině by však mělo dojít doslova k revoluci, jak naznačila automobilka. Pravděpodobně se tak dočkáme nového uspořádání palubní desky, do které by se mohla nastěhovat nová dotyková obrazovka infotainmentu, pravděpodobně s větší úhlopříčkou, a chybět by nemusel ani digitální přístrojový štít.

Do kabiny nás však španělská automobilka zatím nahlédnout nenechala, takže jde prozatím pouze o naše domněnky. Skutečnost se ale naštěstí dozvíme již celkem brzy, premiéra totiž proběhne ve čtvrtek 15. dubna od 10:00.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

Avatar - twistedTSD
7. 4. 2021 15:23
Ibiza
Hned jak představili Ibizu, tak jsem si ji zamiloval. Nadšení přešlo po otevření ceníku, který byl klasicky seatovsky zoufalý, i v nejvyšší výbavě se musí za každou blbost připlatit a ve výsledku stojí jako Golf. Teď když se dívám, tak se to s výbavou mírně zlepšilo, ale ceny jsou ještě vyšší. Pokud si chce Seat hrát na supermainstream, mělo by to být vidět i na interiéru a technice, což Ibiza říct nemůže.
7. 4. 2021 12:58
Aroně...
už nepomůže ani svěcená voda, pořád to bude vypadat jako papamobil. To samé Ibiza, v téhle generaci je to nemastné a neslané auto. Na trhu je mnoho hezčích aut.
Avatar - 3_diamanty
7. 4. 2021 12:52
Re: Nový Jetík
Podla mna to arone bude pasovat... ale je fakt skoda ze skoda tento dizajnovy tah pustila len tak k vode... lebo okruhle hmlovky by isto sedeli aj kodiaqu ci karoqu aj kamiqu...
7. 4. 2021 11:53
Agresivnější záď? OMG!
Fascinuje mě, jak autoři občas pracují s fakty - hlavně s těmi, které mají přímo pod nosem.
Konkrétně facelitf Ibizy:
- z videa je jasné, že na přídi se změní snad jen design výplně masky (podoba nárazníku je stejná)
- agresivnější záď? Jako vážně? Na zádi se podle fotky mění snad jen font označení modelu. Grafika zadních světel vypadá stejně - alespoň v téhle poloze. Začerněná je spodní část, možná dojde ke změnám tam (že by zmizely falešné koncovky výfuku)?
- označení modelu vzadu se přesunulo na střed? Vážně? Nápis IBIZA je tam i u současné verze.
- z videa je také jasné, že bude nový design kol (klasika).

Jak to vím? Mám Ibizu doma :) Olé!
7. 4. 2021 11:37
Facelift
Na facelift Ibizy jsem zvědavý. Současná verze se mi moc líbí. Např. facelift současné Fabie nebo Octavie 2,3 za povedené rozhodně nepovažuju.