Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf amerického Ferrari jmenován automanažerem roku

David Bureš
Diskuze (0)
Letošní vítěz ankety Automobilový manažer roku je prvním Italem, který tuto cenu získal.

Prezident a výkonný manažer amerického zastoupení automobilky Ferrari, Marco Mattiacci zvítězil v prestižní anketě Automobilový manažer roku 2012. Cena bude Mattiaccimu předána 20. dubna na slavnostním obědě v Detroitském atletickém klubu.

Marco Mattiacci se stal šéfem Ferrari North America v lednu 2010, v rámci své funkce řídí operace Ferrari v Severní, Střední a Jižní Americe. Od začátku roku 2010 vzrostly prodeje maranellské automobilky v tomto regionu o 20 %, což porota při rozhodování o nejlepším automobilovém manažerovi zohlednila.

Porota si všimla také inovativního marketingu Ferrari North America a jeho zájmu o spokojenost zákazníků, zážitky zákazníků z vlastnictví auta a celistvost značky. Podle Roberta Djurovice, výkonného ředitele ankety nám Ferrari připomíná vše, co máme rádi a čeho si vážíme na automobilovém průmyslu – vášeň, design, závodění a nejlepší techniku ve své třídě.

Samotný Mattiacci po vítězství v anketě uvedl, že se svým týmem pokračuje v prezentování firmy a jejích inovací a rozšiřování její nabídky produktů, navíc trvale klade důraz na vztah s klienty značky a nadšenci.

Mattiacci je původem z Říma, kde také vystudoval ekonomii na univerzitě La Sapienza. Pro Ferrari tento manažer pracuje více než 10 let, od druhé poloviny roku 2006 do ledna 2010 byl šéfem divize Ferrari Asia Pacific. Předtím byl viceprezidentem pro marketing a prodeje ve Ferrari North America, kdy se mimo jiné staral o posílení podvědomí o značce Ferrari v USA. Rovněž hrál klíčovou roli v úspěšném uvedení značky Maserati na zdejší trh.

Ocenění Automobilový manažer roku je udělováno od roku 1964. Vítězem této ankety se v minulosti stali mnohé slavné osobnosti automobilového průmyslu, mimo jiné Lee A. Iacocca (1971 a 1983), Henry Ford II (1973), Carlos Ghosn (2002), Dieter Zetsche (2003) nebo Carroll Shelby (2008)

David Bureš
Diskuze (0)