Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéf Tesly Musk se stal poradcem Donalda Trumpa...

David Bureš
Diskuze (23)
Vedle Elona Muska se poradcem nového amerického prezidenta stali také generální ředitelé společností Uber, GM nebo Pepsi.

Donald Trump po zvolení americkým prezidentem postupně odhaluje svůj tým, který mu v nadcházejících letech prezidentování má pomáhat. Mnohá jména spolupracovníků překvapila, to však není nic ve srovnání s posledním oznámením spolupracovníkem. V Trumpově týmu poradců totiž nebude chybět ani Elon Musk, šéf výrobce elektromobilů Tesla.

Musk přitom v kampani před americkými prezidentskými volbami patřil mezi Trumpovy kritiky. Oba se rozcházeli v názorech na životní prostředí. Zatímco šéf Tesly se léta pokouší snížit vypouštěné emise aut pomocí rozvoje elektromobilů, nastupující prezident USA se k názorům na změny klimatu staví spíše skepticky. Trump třeba lidstvem způsobené změny klimatu označil za hoax, tedy mystifikaci.

Jmenováním Muska jedním ze svých poradců Trump dokazuje, že dokáže spolupracovat i s lidmi, kteří mají jiný názor než on sám. „Moje vláda bude spolupracovat se soukromým sektorem s cílem zlepšit podnikatelské prostředí a zatraktivnit firmám vznik nových pracovních míst po celém USA, od Silicon Valey po vnitrozemí,“ vysvětluje Trump důvody, proč do svého týmu angažoval i další známé byznysmeny.

Do strategického a politického fóra Trump vedle Muska jmenoval také generální ředitelku koncernu General Motors Mary Barrovou, šéfa dopravní společnosti Uber nabízející přepravu osobním autem Travise Kalanicka nebo generální ředitelku Pepsi Indru Nooyi. V rámci své nové funkce se budou s Trumpem pravidelně setkávat a komentovat své zkušenosti se zaváděnými plány nového prezidenta.

David Bureš
Diskuze (23)
19. 12. 2016 14:32
Re: Logický postup
On na dotácie Tesly nenadáva, nezávidí mu ich a nepotrebuje ich. Prečo by robil niečo len z dôvodu, aby blbom niečo dokazoval?
19. 12. 2016 14:30
Re: Musk...
Ale houno...
Avatar - jozephko
17. 12. 2016 15:51
Re: Logický postup
Prečo sa zapájaš do diskusie, keď nevieš "oč kráčí"? :-)
Pozri sa najskôr na čo som reagoval ja, a až potom daj príspevok na môj príspevok... ;-)
Avatar - beibej
16. 12. 2016 22:13
Re: Logický postup
Takovýkle názory mě baví! Tak proč už elektroauta nevyrábíš ty sám? Když dotace v Kalifornii máš jisté? Neděláš teda nějakou chybu? >:D
Avatar - praděda7
16. 12. 2016 21:01
Re: Logický postup
...ani to ani vono... ;-)