Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Šéfdesignér Citroënu: SUV-kupé jsou nebezpečná

Michal Fokt
Diskuze (28)
Zdá se, že Citroën se k výrobcům SUV se siluetou kupé nepřidá, Frederic Duvernier je prý tímto kopírováním unaven, nehledě na nebezpečnost takových vozů.

SUV, respektive crossovery s klesající linií střechy, evokující siluetu kupé, má v nabídce stále více automobilek. To, co zprvu vypadalo jako k nezdaru předem odsouzená šílená korejská kreace, zpopularizovalo (zejména v Evropě) BMW naprosto nečekaným způsobem a následovníci přibývají. Zdá se však, že minimálně Citroën nechávají tyto aktivity chladným.

Exteriérový šéfdesignér značky Frederic Duvernier prozradil v rozhovoru pro CarAdvice, že ho nudí vzájemné kopírování těchto "crossover-kupé". Nehledě na to, že jejich design je nepraktický a nebezpečný. Klesající střecha, malé zadní okno a masivní sloupky karoserie výrazně ovlivňují výhled z vozu. Nepotěší ani menší využitelnost zavazadlového prostoru a v řadě případů též omezenou nabídku místa pro hlavu na zadních sedadlech.

To jsou dostatečné důvody, proč se Citroën touto cestou nevydá. Namísto toho chce navrhovat auta, která se zaměří na komfort, funkčnost a výhled. A to za použití takového designu, který bude schopné nakreslit i malé dítě poté, co jej jednou spatří. Jinými slovy - Citroën zřejmě chystá více aut ve stylu crossoveru C4 Cactus...

Jedním z nich má být i střední SUV, které by mělo přijít zhruba za dva roky a dá se předpokládat, že bude evolucí studie Aircross z letošního šanghajského autosalonu..

Michal Fokt
Diskuze (28)
Avatar - del42sa
7. 10. 2015 09:27
Re: výhovorka
V PSA rozhodně mají kam jít, kdyby nevymýšleli blbosti.
Avatar - pumpkin
7. 10. 2015 08:56
Re: To je teda argument
Myslel som to všeobecne, že by to niekto mohol vyrábať. Jasne že nie Citroen, skôr nejaká prémia.
7. 10. 2015 07:42
Re: To je teda argument
Dost dobre nechapu, k cemu by PSA v jejich soucasne situaci, kdy se tak tak drzi nad vodou, byl supersport.
7. 10. 2015 05:22
Re: SUV je dobry maximalne tak na rozvazeni deti do skolky
Hele ty ekofašisto, nechceš se jít exponovat někam jinam? Jsi natolik omezenej nebo to jen předstíráš, aby jsi vyvolával zbytečný dohady?
6. 10. 2015 22:15
Re: Šaškování...
Jo to sedí, minimálně u DS4 >:D :yes: