Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Auto v červnu vyrobila rekordních 98.000 vozů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)
Škoda Auto trhá rekordy. Zatímco v květnu si meziročně s 91.200 vyrobenými vozy meziročně polepšila o 15,2 %, v červnu vyrobila více než 98.000 vozů.

Vozy značky Škoda se vyrábějí kromě České republiky v Číně, Rusku, Indii, na Slovensku, v Kazachstánu a na Ukrajině. Do roku 2016 chce Škoda představit každého půl roku nový nebo přepracovaný model.

Firma pravidelně informuje o prodejních měsíčních výsledcích, nikoliv výrobních. V květnu dodala zákazníkům 91.200 vozů, což je meziročně o 15,2 % více. Tím dosáhla nejlepšího květnového výsledku podniku. O měsíc později značka excelovala více než 98.000 celosvětově vyrobenými vozy, což značí měsíční výrobní rekord firmy. "Naše mladá a atraktivní paleta je velice úspěšná. V důsledku toho jedou i naše výrobní linky na plné obrátky, zejména pak v našem hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi," uvedl Michael Oeljeklaus ze Škody Auto.

V roce 2013 představila Škoda osm nových nebo přepracovaných modelů. Nedávno začala prodávat novou Škodu Octavia G-Tec s pohonem na stlačený zemní plyn. V srpnu uvede na trh novou verzi vozu Octavia Scout a připravuje se prodej tří nových, sportovně laděných modelů Monte Carlo. Firma také v prvním pololetí v Číně uvede na trh novou generaci modelu Octavia a Rapid Spaceback.

Automobilka už dříve potvrdila, že bude vyrábět ve svém závodě v Kvasinách na Rychnovsku nový vůz. Podle některých zdrojů by tam měla vyrábět model sportovně-užitkového vozu (SUV) s pracovním názvem Snowman. Výroba nového vozu povede ke vzniku stovek pracovních míst, investice budou v řádu miliard korun.

Mladoboleslavská Škoda Auto vytvořila v prvním čtvrtletí provozní zisk 185 milionů eur (5,08 miliardy Kč), což je meziročně nárůst o 65,2 procenta. V příštích letech chce firma dále růst a zvýšit světové prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (20)
7. 7. 2014 11:20
Re: Hurá!!!
No tak dá se z toho odvodit třeba to, že ani u Škody, ani jejích dodavatelů akutně nehrozí popouštění, že si nejspíš polepší naše obchodní bilance, příjmy státu... Dost věcí, aby to občana ČR zajímalo a potěšilo.
7. 7. 2014 10:17
Re: Opet "presná" informace
Není přeci problém napsat, že bylo vyrobeno 98 tisíc vozů značky Škoda. Nic použitou formulací nezískáš a je nepřesná. Ne že by se z toho střílelo, ale zavání to amatérismem.
7. 7. 2014 07:05
Re: Opet "presná" informace
Firma také v prvním pololetí v Číně uvede na trh novou generaci modelu Octavia a Rapid Spaceback...... jelikoz je druhe pololeti tak mam za to ze Skodovka ma novy model neco na bazi DeLorean >:D
7. 7. 2014 05:54
Re: Opet "presná" informace
Ale ta informace korektní je. Firma Škoda Auto - a tenhle název se používá globálně, na všech trzích - opravdu vyrobila tolik automobilů. Je jedno kde. Škoda Auto nerovná se Mladá Boleslav. Co vám na to přijde špatně?
6. 7. 2014 23:34
Re: Opet "presná" informace
No, kdybyste si prohledl prodejni statistiky (napr. Www.carindustry.eu), vedel byste, ze Skodovka uz hyundai i Kiu v UK predbehla... Ted se dokonce zene do top10