Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda odhalila modely Sharyaq a Prediaq, tohle jsme rozhodně nečekali

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Registrace jmen Sharyaq a Prediaq vyvolala pozdvižení, nyní však automobilka uvádí věci na pravou míru.

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto si nechala u Úřadu průmyslového vlastnictví registrovat jména Sharyaq a Prediaq, o kterých jsme si mysleli, že jsou určena pro nové modely. S ohledem na písmenko na konci Q se přitom očekávala dvojice SUV, velmi pravděpodobně elektrických. Jenže všechno je nakonec trochu jinak.

Jak prostřednictvím příspěvku na Twitteru osvětlil Pavel Jína, tiskový mluvčí společnosti Škoda Auto, registrace jmen Sharyaq a Prediaq souvisí s propagací chystané hokejové události letošního podzimu, kdy se v Praze odehrají zápasy zámořské NHL.

Video se připravuje ...

Hokej patří k základním pilířům sponzoringové strategie značky Škoda a proto ani u této akce nebude chybět. Dneškem startuje roadshow po městech a speciálně upravené vozy budou k vidění i v den zápasů před O2 Arénou,“ dodává v dalším příspěvku Jína.

Společně s vysvětlením celé situace jsme navíc získali i první snímky speciálních modelů „Sharyaq“ a „Prediaq“, které odkazují na zámořské týmy. Během 7. a 10. října 2022 se totiž v O2 Aréně utkají týmy San Jose Sharks a Nashville Predators. Týmovým barvám a symbolům pak odpovídá úprava obou vozů, tedy Škody Enyaq iV a Škody Kodiaq.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (12)

Doporučujeme

Avatar - kaa
20. 9. 2022 13:53
K smíchu
:D :D :D
20. 9. 2022 09:54
Re: Název aut
Přesně tak, současné směřování Škodovky sleduju se vzrůstajícím zděšením. Být teď jejich zaměstnancem, nemám lehké spaní... :-O :-O :-O :no:
20. 9. 2022 08:24
Re: Název aut
Q mají jen SUV
20. 9. 2022 00:16
#jakofaktq?
Kterej CHUR(Y)AQ tyhle názvy vymejšlí? :-D
Avatar - Mokrous
19. 9. 2022 20:26
Re: Jsou jistá slova, kterých by se měla slušná firma štítit
Viz můj koment k předchozímu článku na toto téma. 😒