Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Rapid 136 s motorem Alfa Romeo: Prodal se za cenu, kterou byste neuhádli

Tomáš Dusil
Diskuze (24)
Jaké by to bylo, kdybyste do zádi našeho kupé Škoda Rapid zabudovali dvouvačkový motor ze starší Alfy Romeo? V Anglii takové auto vzniklo.

Je to zvláštní. Zatímco my jsme na staré škodovky s motory vzadu většinou nadávali, ve Velké Británii se v 70 a 80. letech těšily solidní oblibě. Už jen ta reklama na někdejší vozy Škody. Britský importér v ní vtipně využil koncepci v zásadě shodnou s vozy Porsche 911, přičemž v ní srovnává jízdní vlastnosti s touto ikonou, ovšem za zlomek ceny německého sporťáku. Proto se také rapid v UK někdy přezdíval Porsche 911 chudých.

Jedním z důvodů obliby starých škodovek ve Velké Británii byly právě specifické jízdní vlastnosti, dané uložením motoru podélně za zadní nápravou a samozřejmě velmi nízká cena. Ta byla dokonce nižší než u oblíbeného domácího autíčka Mini. Dokonce i Yugo 55 Koral vyšlo na více peněz.

V roce 1988 testoval anglický Autocar & Motor Škodu 136 Rapid Coupé, jak se tam škodovka přesně nazývala, a stála přesně 4.198 GBP (liber Šterlinků). Někdejší redaktoři chválili hladký chod motoru, inspirativní jízdní vlastnosti s důrazem na ovladatelnost, robustní konstrukci a zpracování a samozřejmě příznivou cenu. Mezi zápory se objevilo toporné řazení, dunění motoru a kabina poplatná době vzniku.

Z OHV je DOHC

Rapid, o němž je tady řeč, započal svůj život také jako varianta 136, tedy s motorem z favoritu. Vyroben byl v roce 1989 pro britský trh a tudíž s pravostranným řízením. Původní majitel s ním však jezdil sporadicky, takže auto absolvovalo pouhé tři zimy. Většinu času tak trávilo v garáži, o čemž svědčí údaj inzerenta coby celkově třetího majitele o počtu najetých mil - 37.000, což je 59.200 km.

Vozidlo údajně vůbec nejezdilo na silnicích ošetřených chemickým posypem. Díky tomu a také malému počtu ujetých mil se do dnešních dnů dochovalo ve velice dobrém stavu, pouze s povrchovou korozí. Typická místa jakými jsou přední blatníky, respektive kapsy v předních podbězích, prahy či zadní podběhy, byly údajně bez koroze. Zajímavostí je informace, že vůz neprodělal svolávací akci týkající se těhlic zadních kol.

Z vnějšku karoserie zaujala originálním původním „bodykitem“, který je dle prodávajícího vzácnější než pozdější. Podvozek dostal stavitelné tlumiče a kratší pružiny za účelem snížení světlé výšky. V kabině stojí za zmínku špičkových dobový audiosystém s takzvanými aktivními reproduktory, tříramenný kožený volant a také přístrojový štít, který namísto hranatých ukazatelů s velkoplošnými kontrolkami dostal starší řešení s kulatými „budíky“ používaný do roku 1988. Zajímavostí je centrální zamykání dveří pracující s elektromagnetickými ovladači.

Největší změna se však ukrývala vzadu. Místo motoru 1.3 OHV dostal vůz dvoulitrový hliníkový čtyřválec s rozvodem DOHC od Alfy Romeo. Ani v tomto případě ale nešlo o motor konkrétního auta, ale o směsici různých typů. Hliníkový blok pocházel z roku 1983, konkrétně z Alfetty, a to včetně pístů s vysokou kompresí. Hlavu tvůrci vzali z dvoulitru z roku 1979 z kupé GTV 2000, a to včetně sání a na něm nasazených dvojitých karburátorů Dellorto DHLA40. Převodovka ale zůstala standardní Škoda, přirozeně z důvodu otočení motoru o 180 stupňů ve srovnání s Alfou Romeo.

Motor prodělal v roce 2005 generální opravu čítající novou sadu „vložka/píst“, dále byl přetěsněn, dostal nová hlavní a ojniční ložiska a také novou vodní pumpu. Ta je zdvojená od SU, stejná, jakou používaly motory V8 od Rolls-Royce/Bentley/Aston Martin.

Auto dále prodělalo výměnu podtlakového posilovače brzd a obou hydraulických válců ovládání spojky. K tomu si přidejte nový startér a akumulátor. Vůz jezdí na 15palcových kolech ML s pneumatikami Yokohama A539 vpředu, Toyo Proxes vzadu.

Něco k řešení je, ale …

Dle inzerujícího na eBay mělo však auto také nedostatky. Tím zásadním byla prošlá technická (v UK MOT), která platila do dubna 2013. Dále se inzerující zmiňuje o špatných brzdách. Destičky sice vyměnil, ale i tak auto údajně brzdí špatně. Příčinou jsou jistě zatuhlé přední čtyřpístové brzdiče, což je běžný problém starých škodovek s brzdiči monoblokové konstrukce.

Dále se prodávající zmiňuje o horším původním laku karoserie a také opotřebené spojce. A autu nefungují dálková světla vinou prasklého spínače na levé multifunkční páčce. Dle majitele vozu se jedná o častou závadu na těchto autech (nevím, zda to platí také u nás).

A teď za kolik vůz změnil majitele. Dle eBay se prodal za částku 2.000 liber Šterlinků, což je při současném kurzu 60.000 korun!!!! Pokud se trochu zajímáte o tento vůz, tak jistě víte, že u nás šly ceny rapidů v posledních letech raketově nahoru. Za 60.000 korun se tak prodávají auta před renovací, mnohdy neúplná. Hezké kousky vyjdou klidně na 150.000 korun i více. Vzhledem ke stavu auta i kdybychom si odmysleli uvedené úpravy, šlo tedy o opravdovou láci. Navíc k autu majitel přidal řadu náhradních dílů. Současně zamýšlel, zda auto neprodat k nám do České republiky.

Tomáš Dusil
Diskuze (24)
16. 11. 2017 21:27
Re: Zas tolik nepřehánět
Jenomže tohle není syrový ale bídný... Přestavět to na závodní verzi jistě lze, rh i lr díly jsou relativně dostupné, dva webery a je to, ale to je jiná písnička, drtivá většina lidí to chce mít naopak v tom původním stavu, který nenadchnul tenkrát, natož dneska....
Jinak zrovna cca 3týdny zpět se prodával rapid 135 na aukru, koupil ho nakonec jeden známý ale aukční souboj se nekonal, byla to jediná nabídka. Cena 60tis, což jsem hodnotil jako střed (tzn. ani předražený a ani nijak extra výhodný), a to to auto je v relativně dobrém stavu - akorát zatuhlé brzdy a minimum koroze. Vzhledem k počtu přihazujících se dá odvodit že stejný názor jako já mělo spousta lidí, proto se směju vizím o cenovkách 150 a pod.
Avatar - petr164
16. 11. 2017 17:11
Re: ŠKODA-ALFA
Taky si říkám, ale jak je vidět, ono to jezdilo a asi ne jen svátečně...
Avatar - petr164
16. 11. 2017 17:10
Re: Zas tolik nepřehánět
No, syrových řidičských aut je jako šafránu, proto to ohlížení se po minulosti, kdy snad všichni dělali, co mohli, aby to jezdilo a ne aby se stím musel řidič trápit. Ostatně pouze dobrý základ lze překopat na soutěžní vyhrávající speciál. Docela bych nějakého zachovalého Rapida bral a trochu se v něm povrtal, abych s dnešními možnostmi z něj udělal to, čím mohl být tehdy.
15. 11. 2017 11:06
Těhlice
Jo a ta těhlice,taky nevím,kde by tam byla a k čemu.Ale věřím,že je to jen chyba překladu.
15. 11. 2017 11:05
ŠKODA-ALFA
Nějak mi nesedí dvě věci.Co by tomu motoru řekla škodovácká převodovka a hlavně,dalo by se to vůbec uchladit???A ještě,jak dlouho by tu váhu vydržely zadní plechové vidle.Asi bych měl strach se s tím svézt.