Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda v červenci dodala zákazníkům 82.800 vozů, prodej stagnoval

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Automobilka Škoda Auto v červenci dodala zákazníků 82.800 aut, prodej ve srovnání s loňskem stagnoval.

Ve východní Evropě, včetně Ruska, dodala Škoda Auto zákazníkům v červenci 7000 vozů, což je téměř o třetinu méně než loni. Nižší počet prodaných škodovek hlásí také Čína.

Růst naopak trval ve střední a západní Evropě, kde zájem zákazníků o novou generaci modelů Fabia a Superb stoupl o 55, respektive 102 procent. Informoval o tom mluvčí společnosti Tomáš Kubík.

Za poklesem prodeje podle Kubíka stojí především špatná nálada na trzích v Rusku a na Ukrajině. V tuzemsku se prodej automobilky zvýšil o téměř 40 procent, činil 7700 vozů.

Situace na trhu je pro automobilku Škoda Auto komplikovaná v Rusku a Číně. "V západní a střední Evropě se nám podařilo dosáhnout výrazného růstu a tím vyrovnat negativní trendy v ostatních regionech," uvedl člen představenstva Werner Eichhorn.

V západní Evropě vzrostly dodávky vozů o více než sedm procent na 35.800 vozů. V Německu tak Škoda nadále zůstává jedničkou z importovaných značek. Růst v řádech desítek procent zaznamenala automobilka v červenci ve Španělsku, Irsku, Švýcarsku, Itálii a Švédsku.

Pokles prodeje v Rusku překročil 40 procent, automobilka v zemi prodala 4200 vozů. Na trzích v Rumunsku a Bulharsku prodej sice rostl, ale jednalo se o řádově stovky prodaných exemplářů.

Ve střední Evropě prodej stoupl o více než pětinu a podíl na středoevropském trhu je tak téměř dvacetiprocentní. Červencové dodávky aut do Číny byly s 18.400 vozy meziročně o více než dvanáct procent nižší, naopak v Indii prodej mírně stoupl.

Automobilka Škoda Auto v letošním prvním pololetí zvýšila provozní zisk meziročně o 22,8 procenta na 522 milionů eur (více než 14 miliard korun). Důvodem nárůstu byl mimo jiné příznivý pohyb směnných kurzů a nižší náklady na materiál. Tržby automobilky vzrostly o 7,5 procenta na rekordních 6,4 miliardy eur.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
15. 9. 2015 18:58
superb
Skoda ze se na superba ceka treba 10 mesicu, to si radeji koupim audinu z bazaru v mototechne nebo tak, v plny palbe, usetrim a auto mam hned a mrte usetrim. Mimochodem, ale kdo ma dnes na nove auto, vsechny cisla delaji sluzebni a podnikove vozy, velka vetsina rodin je odkazana na autobazar nebo v horsim pripade na inzerat kde je ale velka sance krpy, ale ono je to vyhodnejsi koupit zajete kdyz se kupuje s rozumem tak proc ne...