Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda vstupuje v Česku do automobilového esportu. Zúčastníme se i my

Martin Machala
Diskuze (6)

Motorsport to má stále těžší, v koncernu VW obzvlášť. Zahrát si ale můžeme a vypadá to na skvělou zábavu! A budou i ceny.

Pro mě je to mimořádná srdcovka, s Colin McRae Rally jsem od začátku, co já se napařil s dvojkou… Samozřejmě na klávesnici, s maličkým monitorem, ale sranda to byla veliká. I v novém škodováckém seriálu můžete bušit do klávesnice, volant a pedály ale budou určitě lepší. Platforma je na vás, kromě PC můžete hrát na PlayStationu i Xboxu.

Podmínkou je hra Dirt 2.0, registrace na stránkách www.skoda-erallycup.cz , účet na stránkách výrobce hry a samozřejmě internetové připojení. A můžete frčet. Jezdí se logicky s Fabií R5, povinný je pohled z vozu, všichni hráči budou mít přednastavenou stejnou míru poškození vozu a degradaci povrchu. Na absolvování soutěže budete mít jeden pokus.

Celkem se pojede šest podniků, startuje se už na Štědrý den v Monte Carlu. A pokud to situace dovolí, v půlce března by se mělo jet živé finále. Budeme doufat.

Upřímně, na finále to úplně nevidím, ač jsem se tedy v mládí něco najezdil a simulátor jsem si taky už párkrát zkusil. Včera jsem si poprvé zajezdil na vypůjčené technice od Škodovky, hlavně pedály mám prý profi, ovládání je skutečně na dost vysoké úrovni. Nechybí ruční brzda, páka sekvenčního řazení. Ano, krásná výbava, děkuji, ale obávám se, že mým maximem bude, že se ztrapním jenom trošku. Ne že by mi to bylo jedno, ale zábava je to natolik pohlcující, že tu mírnou ostudu asi přežiju.

Ti schopnější a vyhranější z nás se můžou těšit na pěkné ceny, tou hlavní je tříměsíční zápůjčka Octavie RS iV, nebudou ale chybět ani spolujízdy ve skutečném soutěžním speciálu.

A na Ježíška závodit nemusíte, abyste neměli doma zlou krev. Na absolvování soutěže máte vždy sedm dnů od startu podniku. Ale bacha, jenom jeden pokus, jak jsem už napsal. Tak se třeba ve Škoda eRally Cupu potkáme!

Martin Machala
Diskuze (6)

Doporučujeme

23. 12. 2020 13:30
Esport
Ja jsem 100% pro esport, jedna z nejlepsich reklam, jake v soucasne dobe muze automobilka mit u mladych lidi, budoucich kupcu.
A to nejen samotne zavody aut, ale esport obecne. Uz ted je bezne ze hraci jinych her delaji promo ruznym produktum, vcetne automobilu. Jihokorejci jsou jako zeme v esportu nejdale a ted rozjeli akce na podporu svych aut i u streameru v US a podle me je to velice uspesne a ten reach jaky maji za svy penize je tedka deal stoleti.

Mimochodem ty hry hraje i hromada dospelych :-)
Nyni uz je to vetsi business nez filmy... :-)
22. 12. 2020 17:39
nepusti
Musis prekrocit nelegalne hranice a ujizdet jak ve filmu pitcho woe, dobrodruzstvi. No a vecer saunu, a vpustí vocas mezi půlky
Avatar - WinDiesel
22. 12. 2020 17:24
Re: cajk
pokud tě tam vpustí wocas
Avatar - WinDiesel
22. 12. 2020 17:23
Re: ....
Souhlasím, Milouši :-)
22. 12. 2020 15:54
cajk
Na zimu good. A nebo taky muzes vzit mašinu, hodit do dodavky a frcet do Spanelska na jih a tam drandit 👍