Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart ForTwo 2011: Malý facelift a novinky v interiéru pro mikrocar

Dariusz Szynder
Diskuze (1)
Smart ForTwo dostane úspornější motory, nové barvy karoserie, diodová světla pro denní svícení nebo litá kola s novým designem. Změny se dotkly také interiéru.

Modernizovaný Smart ForTwo bude opět o něco úspornější. Nejslabší 40kW turbodiesel cdi bude nyní produkovat pouhých 86 g CO2 na km. Také benzinové motory (45 kW a 52 kW) jsou přeborníky v této oblasti. Kombinovaná spotřeba 4,2 l/100 km znamená emise CO2 na úrovni 97 g/km. Verze s výkonem 62 kW, stejně jako na 75 kW posílená verze Brabus rovněž produkují méně než 120 g CO2 na km.

Faceliftovaný Smart ForTwo však nedostane pouze úspornější motory. V nabídce barev karoserie se nově objevuje matná zeleň, zatímco tmavě modrou metalízu zastoupí metalíza světle modrá. Novinkou je také možnost objednat bílé lakování základního rámu karosérie, o modrou a červenou se rozšíří nabídka barev plátěné střechy kabrioletu. Vzhled zevnějšku dále zlepšují diodová světla pro denní svícení nebo nová 15palcová litá kola.

Kosmetické změny nastaly také v interiéru, který dostal nové ukazatele a zbarvení. Za příplatek je dostupný 3ramenný volant s ovládačem tempomatu a palubního počítače nebo ambientní diodové osvětlení. Novinkou je také multimediální systém s 6,5palcovou obrazovkou, integrovanou navigací nebo Bluetooth handsfree. Konektory USB a AUX budou nyní dostupné už od základní verze audiosystému.

V souvislosti s uvedením modernizovaného modelu bude Smart ForTwo dostupný v limitované edici lightshine, která nabídne barevné úpravy exteriéru i interiéru, multimediální systém s navigací, 3ramenná litá kola ve stříbrné barvě nebo speciální koberečky s logem lightshine.

Dariusz Szynder
Diskuze (1)
Avatar - Barrichello
7. 7. 2010 09:59
Jednoznačně změny k lepšímu
Smartu tu sluší, vypadá čím dál líp :yes: