Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart Fortwo Luminiscent: svítící prcek

Michal Otruba
Diskuze (13)
V dubnu přijde na svět nová generace Smartu Fortwo. Jako rozloučení s tou stávající bude umělecká fotografka Katharina Sieverding a její studenti pracovat na jedinečném projektu svítícího a fosforeskujícího Smartu.

Předposlední vyrobený Smart Fortwo a poslední kus, který se dá koupit (první a poslední vyrobený kus jde vždy do muzea automobilky Mercedes-Benz) bude nalakován speciální fosforeskující zelenou barvou. Poté bude fotografován v městských aglomeracích uměleckou fotografkou Katharinou Sieverding, která je známá především svými velkoformátovými portréty. Nejlepší fotografie budou vystaveny od 8. do 11. března v Galerii Viaux v Berlíně, kde si je návštěvníci budou moci koupit. Touto akcí, jejíž výtěžek půjde na charitu, chtějí umělci ukázat možnosti nabízené moderní fotografií. „Pro mě toto auto představuje rozhraní mezi mobilitou a městem. Je to jedinečná souhra světla a jeho odrazu, říká Moritz Hirsch, jeden z umělců.

Celkem bylo ve francouzském závodě Hambach vyrobeno 770 256 Smartů Fortwo. Poslední kus byl vyroben v listopadu, od 2. ledna 2007 probíhá výroba nové generace.

Michal Otruba
Diskuze (13)
Avatar - R32
24. 1. 2007 09:03
Re: ééé
:yes: tí sú tiež fajn, parkovačky + hmlovky >:D
Avatar - R32
23. 1. 2007 18:57
ééé
Dosť mi lezie na nervy keď nejaký hňup si v noci keď nieje hmla zapne zadné hmlovky (najviac potešia na Felde), nieto ešte žeby žiarilo celé auto, nie ďakujem... :no: :no: