Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smart: Nová generace ForTwo a ForFour na prvních oficiálních videích

David Bureš
Diskuze (6)
Značka Smart ukazuje, jak testuje novou generaci svých aut. Ta budou sdílet techniku s Twingem III.

Premiéra nové generace minivozů značky Smart se blíží, proběhne na podzimním autosalonu v Paříži, a tak výrobce začíná odhalovat tyto automobily. Zveřejnil první oficiální videa modelů ForTwo a ForFour, jejich křivky se však zatím skrývají pod tradiční kamufláží.

Představitelé Smartu již dříve dali najevo, že design nových modelů bude vycházet z dřívějších konceptů FourJoy a ForStars. ForTwo projde spíše evoluční úpravou designu, zachovány například budou B-sloupky připomínající svými tvary banán.

Naopak čtyřdveřový ForFour se v mnohém změní. Zatímco první generace byla typickým hatchbackem a velice se odlišovala od modelu ForTwo, novinka se dvoudveřovému vozu naopak bude podobat hodně, auto se navíc o segment zmenší. S těmito změnami souvisí fakt, že obě auta použijí stejnou platformu. První ForFour sdílel techniku s tehdejším Mitsubishi Colt.

Nové generace modelů ForTwo a ForFour budou sdílet techniku s třetí generací Renaultu Twingo, trio aut použije 70 procent shodných komponentů. Vedle platformy budou tato auta sdílet také třeba motory. Nabídku odhalilo již Twingo, k dispozici budou dva benzinové tříválce – atmosférický 1.0 SCe (51 kW a 91 N.m) a přeplňovaný 0.9 TCe (66 kW, 135 N.m). Turbodiesel už k dispozici nebude, naopak s elektrickou variantou se nadále počítá.

David Bureš
Diskuze (6)
28. 3. 2014 17:49
Re: ?
Já vím Bohumile já vím ;-) ale vysvětli to některým zdejším truhlíkům :-)
28. 3. 2014 13:24
Re: ?
Aktuální generací jsem na sněhu jezdil a neovladatelný rozhodně nebyl. Naopak jezdilo se se Smartem velice dobře.
28. 3. 2014 09:30
Re: ?
Ada bude alespoň v souvislosti s tím " motor vzadu ala Škoda 120 který bude horkem grilovat nákup v zavazadelníku " souhlasit, protože tady neustále dokola omílá něco o rendlíku.
Jestli on není kuchař na penzi. :-!
27. 3. 2014 18:10
Re: ?
Tak Topper si může postěžovat, že smart nebude mít vepředu ani malý úložný prostor a Áda si může postěžovat že v tom nebude TDI PD, pohon 4x4 a zvýšená světlá výška což jsou mimochodem základní atributy každého městského mini vozu!
Avatar - pumpkin
27. 3. 2014 18:00
Re: ?
Ty si teda pekný egoista. Čo má teraz napísať Topper a Ada? :-(