Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Smutek na VC Katalánska: Někdejší vicemistr světa Moto3 při tréninku tragicky havaroval

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Závodník Luis Salom ztratil při tréninku kontrolu nad strojem a vrazil do bezpečnostní bariéry. Po převozu do nemocnice svým zraněním podlehl.

Španělský motocyklový jezdec Luis Salom nepřežil havárii v pátečním tréninku kategorie Moto2 před nedělní Velkou cenou Katalánska silničních motocyklů. Vicemistr světa Moto3 z roku 2012 podlehl zraněním po převozu do nemocnice, život mu nezachránila ani okamžitá operace.

Čtyřiadvacetiletý závodník ztratil ve druhém tréninku na okruhu v Barceloně kontrolu nad strojem ve dvanácté zatáčce a podle záběrů vrazil do bezpečnostní bariéry. Po havárii u něho okamžitě zasahovaly posádky dvou lékařských vozů a dvou sanitek, povolána byla i helikoptéra.

Salomův stav by natolik vážný, že se ho lékaři rozhodli převézt sanitkou do nedaleké Hospital General de Catalunya, kde se podrobil urgentnímu zákroku. V 16:55 byl ale prohlášen za mrtvého, jaká zranění utrpěl, to lékaři neupřesnili.

Pořadatelé trénink po havárii ukončili. Zatím není jasné, zda tragédie ovlivní víkendový program Grand Prix.

V seriálu mistrovství světa došlo k podobnému neštěstí naposledy v roce 2011. Při Velké ceně Malajsie zemřel na následky zranění ze závodu elitní kategorie MotoGP Ital Marco Simoncelli.

Salom debutoval v seriálu mistrovství světa v roce 2009 v kubatuře do 125 cm3. Během kariéry vybojoval umístění na stupních vítězů ve 25 závodech, v kategorii Moto3 si připsal i devět vítězství. V sezoně 2012 skončil celkově druhý, v dalším roce byl třetí. Po přestupu do třídy Moto2 odjel 41 závodů, ve třech se dostal mezi nejlepší trio. Na stupních vítězů stanul naposledy v úvodním závodu letošní sezony v Kataru.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
3. 6. 2016 21:04
Po zbytek víkendu...
...se pojede na trati, kterou využívá F1, tedy se šikanami a pomalejšími zatáčkami v závěrečné části. Místo, kde boural Luis, tak už projíždět nebudou. Je ho škoda :-/
3. 6. 2016 20:49
RIP,velká škoda a velká tragedie
:-( :no: :'-(
Avatar - maxi!
3. 6. 2016 20:02
RIP
je to smutné....
tragedia.
Avatar - speedfred
3. 6. 2016 19:56
RIP Luis
svet motrošportu je stále o život,aj keď to niekedy tak nevypadá.